Visszatérni a győztes útra

Ismét az Ózddal mérkőzik meg csapatunk az NB I/B-ben. Szabó Csaba szerint fontos lenne megszerezni a két pontot, mivel nagyon szoros a tabella, és a bennmaradásért nagy küzdelem folyik.

Alig két hete az Ózd magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a DEAC felett, de most itt a lehetőség visszavágni, ugyanis a két csapat újra találkozik egymással, ezúttal a DESOK-ban. A pénteken 19 órakor kezdődő bajnoki találkozó nagyon fontos számunkra, mivel legutóbb Vecsésről is pont nélkül tértünk haza, így igen közel kerültünk az osztályozót jelentő 8. helyhez. Erőt adhat játékosainknak, hogy ismét nézők előtt léphetnek pályára.

Az ózdi meccs előtt nagyon jó szériában voltunk, ám az utazás napján felmerültek problémák – tudtuk meg Szabó Csaba másodedzőtől. – Pozitívgyanús eseteink voltak, az oltások miatt is kialakult egy kis kavarodás, még a halasztás is felmerült. Végül egyórás késéssel, de elindultunk. Ez a bizonytalanság rányomta bélyegét a találkozóra, nem sikerült maximálisan koncentrálni. Ráadásul Ózdon edzőváltás történt, ami pozitívan hatott a játékukra, de amúgy is remek állománnyal rendelkeznek. A vereség nyilván nem tett jót az önbizalmunknak, de átbeszéltünk mindent. Vecsésen próbáltunk javítani, de nem volt könnyű dolgunk. Ellenfelünk a bennmaradásért küzd, és hazai pályán mindent megtett. Szoros mérkőzést játszottunk, az ózdi bajnokihoz képest érzékelhető volt a javulás hozzáállásban, fejben, teljesítményben. Sajnos a végjáték nem úgy jött össze, ahogy szerettük volna, pár ziccert hibáztunk, labdát adtunk el, és a végén ők jöttek ki jól a meccsből. Pénteken ismét az Ózddal találkozunk. A fiúk nagyon lelkesen készülnek, próbálunk visszavágni és visszatalálni a győztes útra. Remélem, fejben is rendben leszünk és tudunk DEAC-szívvel küzdeni, ha ez sikerül, akkor lehet esélyünk a győzelemre. Nagyon kell nekünk is a két pont, hiszen a tabella rendkívül szoros, és szeretnénk bebiztosítani a bennmaradást” – hangsúlyozta Szabó Csaba.

A mérkőzés megtekintése ingyenes, a belépés csak védettségi igazolvánnyal lehetséges. Aki nem tud kilátogatni a DESOK-ba, a DEAC TV Youtube-csatornáján élőben követheti az eseményeket.

NB I/B, 21. forduló
DEAC–Ózdi KC
péntek 19.00, DESOK