Elkelt az ötödik légióshely is: Ivan Aska a DEAC-é!

Újabb külföldi játékos kötelezte el magát a DEAC férfi kosárlabdacsapatához 2021-22-es idényre: a 201 centiméter magas, elsősorban négyes poszton bevethető amerikai Ivan Aska a macedón szuperligából érkezik a cívisvárosba.

A floridai születésű magasember a Murray State egyetemén végezte tanulmányait, majd 2012-ben Belgiumban kezdte meg profi pályafutását a Leuven Bears gárdájánál. A 2014-15-ös és a 2015-16-os szezonban is meghívást kapott az NBA nyári ligájába, a Miami Heat és a Minnesota Timberwolves is bizalmat szavazott neki. Ezt követően visszatért Európába, Görögországban, és Franciaországban is megfordult, majd Izraelben és Dél-Koreában is szerencsét próbált, mielőtt legutóbbi csapatához, a Rabotnicski Szkopjéhoz szegődött. Az észak-macedón főváros együttesének színeiben átlagosan huszonnégy percet töltött a pályán, ami alatt 13,8 pontot és 6,1 lepattanót jegyzett.

A harmincegy esztendős kosaras a jövő héten csatlakozik a hajdúságiak keretéhez, minden valószínűség szerint már hétfőn Milenko Topics rendelkezésére állhat.