Ezúttal sem jelentett gondot a Jászberény

Tíz nappal a bajnoki rajt előtt újabb idegenbeli edzőmérkőzést játszott a DEAC kosárlabdacsapata. Polyák Lászlóék a múlt heti kecskeméti Duna Aszfalt Kupához hasonlóan ezúttal is magabiztosan verték a JKSE gárdáját.
A Debreceni Egyetem csapatával el sem utazott Jászberénybe Carlton Guyton, aggodalomra azonban nincs ok, az amerikai hátvédet csak elővigyázatosságból pihentette a szakmai stáb. A helyén kezdő Polyák Lászlóval sem volt gyengébb a csapat, a házigazdák már az első negyedben nyolc pontos hátrányban voltak. Moody, Hines és Tóth ezúttal is vezérek voltak, ahogy a padról érkező Drenovac is, aki az egész felkészülés során az egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtja.
A félidőben 50-34-es debreceni előnyt mutatott az eredményjelző, de a hajdúságiak semmit sem bíztak a véletlenre, a harmadik etapban egyáltalán nem voltak egy súlycsoportban a felek, így negyven pontra hízott a differencia (45-85). Az utolsó felvonás már csak formalitás volt, mindkét oldalon lehetőséget kaptak az addig kevesebbet játszók, ráadásul az iramból is érezhetően visszavettek a csapatok. Kovács Adrián együttese tíz nappal a rajt előtt több, mint meggyőző volt a pályán, ezúttal is minden játékos feliratkozott a pontdobók közé, ráadásul a keret meg sem érezte egyik kezdő légiósa hiányát.
Az október 3-i rajt előtt pénteken és szombaton az utolsó főpróba vár a DEAC-ra, zárt kapus mérkőzéseken látják vendégül a Szeged együttesét.
JKSE – DEAC 61-97 (19-27, 15-23, 11-35, 16-22)
JKSE: Penn 6, Treveon 6/3, Katona 6, RADUKIC 17/6, Milicsevics 7 csere: BRBAKLIC 9/3, Czirbus 1, Füzi 2, Ruják 2, Filipovics 4.
DEAC: MOODY 15/9, Polyák 6/3, Somogyi 7, HINES 17/6, TÓTH 12 csere: DRENOVAC 15/3, Bognár 9/3, Molnár M. 5/3, Molnár D. 5, Asszú 3/3, Kovács 3/3.
Kovács Adrián: Kicsit langyosan kezdtük a találkozót, főleg védekezésben voltak olyan hibáink, amik élesben majd nem csúszhatnak majd be, túl sokszor engedtük az ellenfelet a festékbe. Ezt követően feljavult a kommunikációnk, jól védtük a kettő-kettőket és sok labdát szereztünk, melynek következtében sok könnyű kosarat tudtunk szerezni. Bár a meccs végére kicsit leengedtünk, hasznos mérkőzés volt számunkra, kifejezetten örülök, hogy mindenki kivette a részét a győzelemből, és jól el tudtuk osztani a perceket.