Fontos lépés következik a céljaink felé

Céljai elérésének szempontjából kulcsfontosságú mérkőzés vár a DEAC kosárlabdacsapatára szombaton 18 órától az OSE Lions vendégeként az NBI/A 19. fordulójában. Az Oroszlány ugyan stabil teljesítményt nyújt odahaza, de korántsem tűnik megoldhatatlan feladatnak a negyedik idegenbeli győzelem begyűjtése a Kovács-csapat számára.

Jól indult a 2021-es esztendő Debreceni Egyetem csapatának, hiszen az évnyitó mérkőzésükön kiütéses győzelmet arattak a Kaposvár ellen. Az ezt követő Körmend elleni találkozón háromszoros hosszabbítás után ugyan vereséget szenvedtek, de a mutatott játék több, mint bíztató volt, ráadásul a csapat vezére, Stefan Moody is visszatérhetett. Az ötvenöt perc tiszta játékidő minden bizonnyal sokat kivett Polyák Lászlóékból, de mivel ezúttal nem volt hétközi fordulójuk, ezért valamivel több idejük maradt a regenerációra és az ellenfélre való felkészülésre.

Az OSE 2021-es rajtja is jól sikerült, hiszen egy elképesztően izgalmas mérkőzésen, hosszabbítás után sikerült megtörniük a bombaformában lévő Szeged hét mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát. Ezt követően papírforma vereséget szenvedtek Fehérváron, míg szerdán Pécsett kaptak ki egy rendkívül fordulatos mérkőzésen. Utóbbi azért is lehet nagyon fájó számukra, mert a negyedik negyed első percében még 16 pontos fórban voltak a piros-feketék. Bár idegenben még nyeretlen az Oroszlány, hazai pályán meglehetősen stabil teljesítményt nyújtanak, a cívisvárosiakhoz hasonlóan 5-3-as mérleget tudnak felmutatni.

A két együttes november végén már találkozott egymással, és bár sokáig úgy tűnt, hogy a DEAC tartalékosan is fölényes győzelmet arat majd az Oláh Gábor utcán, végül „csak” 92-87 arányban diadalmaskodtak. Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni az őszi odavágóból, hiszen a DEAC keretébe azóta már többen is visszatértek, ráadásul Ronald Moore személyében az ötödik légiós is csatlakozott a csapathoz. A szombati bajnokin egyébként az oroszlányiaknál is várható változás a játékoskeretben, a hírek szerint visszatérhet hozzájuk az egykori közönségkedvenc, Eric Washington.

Mindkét együttes számára rendkívül fontos a találkozó, ám a hazaiak szeme előtt elsősorban a play-out helyek elkerülése lebeg, míg a hajdúságiak a rájátszásban pályáaelőnyt jelentő első négy hely valamelyikét tűzték célul.