Hivatalos: Kerpel-Fronius Gáspár a DEAC-ban folytatja!

Megszületett a megegyezés a felek között, így a 2021-22-es szezonban már a Debreceni Egyetem színeiben pattogtat Kerpel-Fronius Gáspár. A fiatal irányító a Tisza partjáról költözik a Hajdúságba.

Újabb névvel gyarapodott a DEAC férfi kosárlabdacsapatának jövő évi kerete. Első igazolásunk a Szegedről érkező, többszörös utánpótlás-válogatott hátvéd, Kerpel-Fronius Gáspár. A “Gazsi” becenévre hallgató játékos rendkívül sikeres idényt tudhat maga mögött, hiszen a 2020-21-es kiírás végén – pont a mieink kárára – bronzérmet ünnepelhetett a Szedeák együttesével. Szrecsko Szekulovics abszolút alapemberként számolt vele, az előző szezonban meccsenként csaknem huszonöt percet töltött a pályán, ami alatt 5,5 pontot, 3,7 gólpasszt és 3,3 lepattanót átlagolt, ezzel pedig a magyar NBI/A egyik legeredményesebb huszonhárom éven aluli játékosa volt.

Az ifjabbik Kerpel-Froniusra a következő bajnokságban már nem lesz érvényes az úgynevezett „fiatalszabály”, azonban a cívisvárosiak vezetőedzője, Milenko Topics szerint friss szerzeményünk ettől függetlenül is hasznos tagja lesz alakulatának.

– Gáspár egy nagyon tehetséges fiatal játékos, aki évek óta megbízhatóan teljesít. Remekül lát a pályán, kiválóan szervezi a játékot, emellett keményen védekezik. Nagyon szorgalmas, és emberként is csak pozitívan tudok róla nyilatkozni. Biztos vagyok benne, hogy nagy segítségére lesz klubunknak – zárta szavait a szerb tréner.