Hónapról-hónapra: fókuszban a történelmi kosárszezon – november

A mögöttünk álló évadban történelmi szezont futott a DEAC kosárlabdacsapata, hiszen mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában fennállása óta eddigi legjobb eredményét érte el a szakosztály.  Visszatekintő sorozatunkban a 2020-21-es idény legemlékezetesebb pillanatait elevenítjük fel, a negyedik részben november legfontosabb történéseire emlékszünk vissza, amikor sorozatban maradtak el a bajnokik, de ha netán mérkőzésre került a sor, akkor is az orvosok állították össze a csapatot.

Korábbi részek:

1.rész – augusztus

2.rész – szeptember

3.rész – október

A meglehetősen mozgalmasra sikerült október után nem sokan gondolták volna, hogy 2020. novembere még ennél is több “meglepetést” tartogat majd. Pedig örömteli eseménnyekkel indult a hónap, 3-án a kosárlabda szakosztály ünnepelte megalapításának 69. évfordulóját, majd már-már hagyományos módon a klub csatlakozott a Movember mozgalomhoz, ezúttal stílszerűen egy bajuszos maszkkal. Ezt követően pedig egy karitatív kezdeményezést segítve Polyák László és Molnár Márton részvételével rászorulóknak osztott a csapat tartós élelmiszereket.

November hatodikán a Kaposvári KK látogatott volna a Nagyardőre, ám a találkozót megelőző napon a vendégeknél is felütötte a fejét a vírus, így ez az összecsapás is halasztásra került. Egy héttel később a Sopron ellen elleni hazaira már ugyan sor kerülhetett, de nem volt benne sok köszönet, hiszen a Milos Boriszov vezette vendégek öt ponttal győzni tudtak az Oláh Gábor utcán. Nem volt elég a vereség, a mérkőzés utáni napokban Kovács Adriánt is megfertőzte a COVID19, így ő is hosszú hetekre kidőlt. Ezt követően -már vezetőedzője nélkül – Pécsre látogatott a csapat, ahol érezhetően nagyon ki akarták javítani a hazai botlást a hajdúságiak, a rendkívül koncentrált játéknak pedig meg is lett az eredménye, hiszen Djordje Drenovac vezetésével végül 102-91-re nyerni tudtak a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Ezt követően tehetséges irányítónk, Somogyi Ádám került reflektorfénybe. Előbb Sztojan Ivkovics behívta a magyar válogatott bő keretébe, de még feldolgoznia sem volt ideje a jó híreket, hiszen ő is elkapta a koronavírust. Nem elég, hogy nem tudott csatlakozni a nemzeti csapathoz, de a keret egy hónapon belül másodjára is karanténba került. A hónap végére letelt a kötelező “szobafogság”, a sérülésektől és betegségektől tizedelt csapatnak pedig volt összesen két összetartása az Oroszlányi elleni bajnoki előtt. Négy akadémista, Sólyom Bence, Kalassai Martin, Kiss Kolos és Neuwirth Bence is először ölthette magára a DEAC mezét, különösen utóbbi debütálása sikerült emlékezetesre a 92-87-re megnyert bajnokin. Ekkor mindenki azt gondolta, hogy lassan túl lesz a nehezén a csapat, ám még csak ezután következett az év legsötétebb hónapja, a december…