Nincs megállás, hétfőn a Zalaegerszeget fogadjuk

Hétfőn 18 órától újabb hazai mérkőzés vár a DEAC együttesére a férfi első osztályú kosárlabda bajnokságban. A 3. fordulóból pótolt bajnokin a Zalakerámia ZTE KK látogat az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba.

Negyvennyolc órán belül másodjára is pályára lép a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata. A sorozatban három győzelemnél tartó cívisvárosiak a mögöttünk álló időszakban kétszer is legyőzték a sereghajtó Jászberényt, hétfőn pedig a szintén a tabella hátsó régiójában szerénykedő Zalaegerszeg ellen folytathatják a jó szereplést. Több szempontból is fontos a találkozó Kovács Adrián együttesének, hiszen amellett, hogy tovább zárkózhatnak az élmezőnyhöz, az alapszakasz végén megrendezésre kerülő Magyar Kupán is bebiztosíthatják helyüket. A DEAC papíron a ZTE elleni összecsapással zárja az alapszakasz első felét, a jelenleg 6-6-os mérleg fordulhatna át egy győzelemmel pozitívba, mely már biztos kupaindulást jelentene.

A zalaiak finoman fogalmazva sem a bajnokság legjobb formájában lévő csapata, hiszen legutóbbi nyolc mérkőzésükből hetet elvesztettek, bár az az egy sikerük a jelenlegi listavezető Szolnoki Olajbányász ellen született. A ZTE is egy oda-visszavágóval a háta mögött érkezik a mérkőzésbe, igaz, Szabó Zsolték mindkétszer vesztesen távoztak a pályáról a Kecskeméttel szemben. Mivel a kék-fehérek pénteken játszottak, így egy nappal több idejük lett volna a felkészülésre, melyet a hosszú utazással és az egy nappal korábban érkezéssel gyakorlatilag el is buknak.

A két együttes december végén már találkozott egymással, akkor egy végig kiélezett mérkőzésen, kétszeres hosszabbítás után nyert a DEAC Ronald Moore utolsómásodperces hárompontosával. A két gárda teljesen más irányba indult el azóta, hiszen a Stefan Moody-val kiegészülő hajdúságiak egyre jobb formába lendülnek az utóbbi hetekben, míg a zalaiakat a helyenként bíztató játékuk ellenére elkerülik az jó eredmények. Ennek köszönhetően visszacsúsztak az utolsó előtti helyre, így ha nem akarnak a kiesés ellen ki-ki meccset játszani a Jászberénnyel, akkor a hátralévő tíz fordulóban előre kell lépniük. A Kovács-csapatnak már csak hét meccse van hátra az alapszakaszból, s bár matematikailag még nem biztosított, egyre közelebb állnak a rájátszás kiharcolásához. Hiába hibázott az előző fordulóban több élcsapat is, ahhoz hogy pályaelőnyből kezdjék meg az egyeneskieséses szakaszt, már nem nagyon van lehetőségük a hibázásra.