A Békéscsaba ellen folytatja a DEAC

A Debreceni Egyetem futballistáira szombaton újabb edzőmeccs vár: Balogh Pál legénysége a békéscsabaiakat fogadja a Dóczy József utcai sportkomplexumban. Urbin Péter számára ismerős lesz az ellenfél, hiszen rutinos futballistánk három évet húzott le a lila-fehéreknél.

A DEAC a Tiszaújváros elleni 2-1-es győzelemmel kezdte a felkészülési mérkőzéseket, majd szerdán a kis Lokival vívott találkozó 2-2-es döntetlennel zárult. Góljainkat mindkét találkozón Takács Péter és Urbin Péter szerezte. Urbin úgy érzi, jó formában van, de nem szeretne messzemenő következtetéseket levonni.

“Előfordult már, hogy az edzőmeccseken jól ment a futball, de a bajnokságban nem akartak jönni a gólok. Az önbizalmamnak természetesen jót tett a két találat. Úgy érzem, alakul a csapat, akadnak új játékosaink, akik egyre inkább beilleszkednek. A felkészülés elején járunk, ekkor még nem az eredmény a legfontosabb. Az új edzőpáros (Balogh Pál és Antal Gábor – a szerk.) hamar megtalálta a közös a hangot velünk” – fogalmazott a 35 éves csatár, aki hozzátette, változatos tréningeken vesznek részt.

Együttesünk szombaton 10.30-tól a szintén az NB II-re hangoló Békéscsabát látja vendégül. Urbinnak nem igazán kell bemutatni az ellenfelet, hiszen 2016 és 2019 között a viharsarki alakulatot erősítette.

“Jó szívvel gondolok vissza a Csabán eltöltött évekre, szép emlékekkel gazdagodtam. Megszerettem a klubot és a várost, sok barátot ismertem meg ott. Örülök, hogy ismét találkozhatok a régi csapattársakkal. Bízom benne, hogy jó meccset tudunk játszani” – mutatott rá Urbin Péter.

A bajnokságban augusztus másodikán kezdhetik meg a csapatok a pontgyűjtést. Urbin szerint az NB III-hoz képest az NB II jelentős ugrásnak számít.

“A másodosztályban harmincnyolc mérkőzés szerepel a programban. Lesz olyan hét, amikor háromszor kell pályára lépnünk, emellett hosszú utazások is várnak ránk. A mezőny összes tagja profi körülmények között dolgozhat, ami az NB III-ban még nem minden gárdára jellemző. Újoncként az elsődleges célnak a bennmaradás kivívását tartom. Amennyiben ezt teljesítettük, fokozatosan tehetjük magasabbra a lécet” – zárta mondandóját a tapasztalt labdarúgó.