A feljutásért harcoló Gyirmótot látjuk vendégül

Nikitscher Tamás szerint a Debreceni Egyetem alakulata összeszedett játékkal meglepheti az ellenfelet.

Parádés formában futballozik a gyirmóti gárda, hiszen idén még hibátlan a bajnokságban, jelenleg a harmadik helyen áll a DVSC és Vasas mögött. A dunántúliak ellen szeptemberben 3-0-s vereséget szenvedtünk idegenben, és a jelenlegi szériájuk sem könnyíti meg a dolgunkat. A Szolnok elleni hazai mérkőzésen Sándor Tamás legénysége rácáfolt a papírformára, amikor megszakadt a negatív szériája, és 2-0-ra diadalmaskodott. A bennmaradásért küzdő cívisvárosiaknak minden pont nagy jelentőséggel bír a hátralévő fordulók során, így a cél nem lehet más, mint megismételni a legutóbbi hazai bravúrt a szerdán 14.30-kor kezdődő összecsapáson.

Nikitscher Tamás a DEAC középpályása kisebb sérülés miatti kényszerpihenő után ismét bevethető lesz a találkozón.

“Teljes mértékben játékra késznek érzem magam, szívem szerint a kihagyásom alatt is ott lettem volna a fiúkkal. Végig edzettem, amit tudtam, azt megcsináltam a kondiban, és a futást is igyekeztem teljesíteni. A Győr ellen vasárnap már kaptam egy kis játékidőt, úgy érzem, jó formában vagyok. Nagyon rossz volt, hogy nem segíthettem a csapatnak, de az edzéseken és üzenetekkel is folyamatosan támogattam a társaimat. A legutóbbi győzelemnél – amikor Szolnokot legyőzték itthon – nagyon büszke voltam rájuk – nyilatkozott a 21 esztendős, aki beszélt az újabb feladatról is. – Mindenféleképpen úgy megyünk ki a pályára, hogy győzni szeretnénk, igazából most más lehetőségünk nincsen. Minden mérkőzésen három pontot szeretnénk begyűjteni, és ezért meg is kell tennünk mindent. A gyirmótiak nagyon jó csapatot alkotnak, gyorsan játszanak, és kiváló kontrákat vezetnek. Koncentrált, összeszedett futballra lesz szükség, úgy gondolom, erre képesek is vagyunk, főleg itthon. A Győr otthonában sajnos nem jött össze a pontszerzés, de már csak a Gyirmóttal foglalkozunk, ugyanis jó eredményt akarunk elérni” – fogadkozott Nikitscher.

A DEAC-Gyirmót összecsapást a Debreceni Televízió élőben közvetíti. Az érdeklődők a DTV weboldalán, a Youtube-on, valamint a Médiacentrum Debrecen alkalmazásán keresztül is nyomon követhetik az eseményeket.

Merkantil Bank Liga NB II 27. forduló
DEAC-Gyirmót FC Győr
2021. 03. 03. (szerda) 14:30, DEAC Sportcampus – zárt kapuk mögött

Szentandrássy László