A Győr korai találata döntött

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata vasárnap délután 1-0-ra kikapott a Győri ETO otthonában, az NB II 26. fordulójában.

Az előző bajnokin hazai pályán megszakadt a nyeretlenségi sorozatunk, miután a Szolnok ellen 2-0-ra diadalmaskodtunk. Sajnos nem sikerült a jó folytatás. Hiába az ígéretes helyzeteink, a 11. helyezett győriek otthon tartották a pontokat: Priskin Tamás góljával 1-0-ra nyertek.

Jól kezdtük a mérkőzést, többet birtokoltuk a labdát, de inkább mezőnyjáték folyt a pályán. A 22. percben az ETO kihasználta első lehetőségét és a 63-szoros válogatott Priskin Tamás egy csel után, higgadt lövéssel előnyhöz juttatta csapatát. Érkezhetett volna a válasz részünkről, ugyanis a 38. perceben Papp Ferenc óriási erővel bombázta a kaput pontrúgásból, Gundel-Takács a labdát épp Sidibe elé ütötte ki, aki lőni nem tudott, majd Spitzmüllerhez került a játékszer, de a kapus ezt már magabiztosan fogta.

A szünet után is nagy küzdelem zajlott, Orosz Marcell határozott belépőjét sárga lappal díjazta a játékvezető. A mérkőzés hátralévő részében is hajtottak a játékosok, Kertész jobb szélen indult meg, de a hazaiak tisztázni tudtak, majd érkezett a vérfrissítés, Sándor Tamás tömbösítve használta ki cserelehetőségeit. A véghajrában Tóth Dánielnek nagyot kellett nyújtózkodnia, hogy védeni tudja Priskin újabb lövését, így nem növelték tovább előnyüket a hazaiak.

A következő fordulóban Sándor Tamás legénysége a Gyirmótot fogadja szerdán a DEAC Sportcampusban.

Merkantil Bank Liga, 26. forduló 

GYŐRI ETO-DEBRECENI EAC 1-0 (1-0)

Győr, ETO Park, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Dolnegó Bálint (Kiss Balázs, Ország Péter)
WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári, Fejes, Kiss M., Egerszegi (Múcska 79.) , Berki (Vitális M. 46.), Hanzli (Sipőcz 71., Vári 90+2.) Priskin, Májer. Vezetőedző: Csató Sándor.
DEAC: Tóth D. – Bényei, Papp F., Orosz M. – Székely D. – Sárosi (Kiss B. 82), Spitzmüller, Sándor T. (Nagy K. 72), Kundrák (Nikicser 82) – Bereczki (Kertész 72.), Sidibe (Nagy Z.82.). Vezetőedző: Sándor Tamás.
Gólszerző: Priskin (22.)

Szentandrássy László