A hajrában úszott el a pontszerzés reménye

Elérkezett a történelmi pillanat, a DEAC futballistái először léptek pályára az egycsoportos NB II-ben. Balogh Pál legénysége a Soroksár stadionjában vágott bele a pontvadászatba. A fővárosi túra sajnos 1-0-s vereséggel végződött.

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata március 14-e után játszott ismét tétmérkőzést. Négy és fél hónappal ezelőtt a DEAC Bárány Donát 89. percben szerzett góljával a Hatvant győzte le 1-0-ra, és ez a siker végül azt jelentette, hogy csapatunk a 2020/2021-es idényben a másodosztályban szerepelhet.

Az NB II első fordulójában a Lipcsei Péter irányította Soroksár otthonában vendégeskedtünk vasárnap délután. Balogh Pál vezetőedző kezdőcsapatában Belényesi, Orosz, Damásdi, Takács és Székely személyében öt nyári igazolás is helyet kapott. A Sori felkészülése jól sikerült, ezt bizonyítja, hogy a Puskás Akadémiát is legyőzte 1-0-ra, így nem várt habkönnyű mérkőzés játékosainkra.

Hamar felvette az üzemi hőfokot a házigazda, előbb Korozmán veszélyeztetett, majd az ötödik percben Orosz Márk távolról küldött kapura egy szabadrúgást, ám egyik alkalommal sem kellett játékba avatkoznia Szabadosnak. A 19. percben Urbin dolgoztatta meg Vargát, aki könnyedén szelídítette meg a próbálkozást. Az első félidő derekán Belényesinek kellett résen lennie, aki egy beadást követően szögletre tisztázott. A 36. minutumban Gengeliczki húzódott előre egy sarokrúgásnál, a védő fejesét Szabados lábbal hatástalanította. Kapusunk Huszák megpattanó kísérleténél sem jött zavarba, így a szünetben 0-0 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész elején Sigér Ákos próbálta helyzetbe hozni a középen érkező csapattársakat, de Huszák mentett. Az 59. percben Erdélyi bólintásánál Szabados védett óriásit. Orosz adott majdnem gólpasszt Gyömbérnek, de a középpályás néhány centivel lemaradt az átadásról. Szerető szintén ígéretes helyzetbe került, de ő sem tudta feltenni az i-re a pontot. A Soroksár fölénye végül a 86. percben érett góllá, ekkor Pászka lőtt a rövid alsóba. A hátralévő időben már nem módosult az eredmény, 1-0-s vereséggel kezdtük az új idényt.

A DEAC-ra a következő héten két bajnoki vár: szerdán a Lokival, vasárnap pedig a Doroggal találkozik a Nagyerdei Stadionban.

Soroksár-DEAC 1-0 (0-0)
Szamosi Mihály Sporttelep. Játékvezető: Ducsai J.
Soroksár SC: Varga – Bene, Gengeliczki, Valencsik, Pászka- Gyömbér, Huszák – Orosz M. (Gárdos, 78.), Korozmán (Magyari, 61.), Szerető – Erdélyi (Lovrencsics B., 61.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.
DEAC: Szabados – Nagy Z., Belényesi Cs., Szabó K., Orosz M. – Damásdi (Karikás, 64.), Spitzmüller, Takács P., Sigér Á., Székely D. (Sándor T., 87.) – Urbin (Burai, 83.). Vezetőedző: Balogh Pál.
Gólszerző: Pászka (86.)
Sárga lap: Nagy (65.)