A hajrában vesztett pontokat a DASE

Hátrányból fordítva már két góllal is vezettünk Hajdúsámsonban, ám büntetőből szerzett gólokkal egyenlítettek a hazaiak.

A négy győzelemmel, egy döntetlennel, valamint öt vereséggel a 8. helyen álló DASE vasárnap kora délután a nagyszerű formában lévő, 4. pozícióban tanyázó Hajdúsámson otthonába látogatott. Mivel Kovács Miklós együttese múlt héten a Hajdúnánás ellen fájó vereséget szenvedett, így legényeink ezen a mérkőzésen mindenképpen a javításra törekedtek és a három pont megszerzésében bíztak.

A mérkőzés első perceiben leginkább a mezőnyben folyt a játék, majd a hajdúsámsoni alakulat egyre inkább átvette az irányítást. A 22. percben a hazaiak támadója, Szabó Balázs valahogy rést talált a védelmünkön, vezetést szerezve ezzel a házigazdának. Szerencsére nem fogta meg csapatunkat a gól, kontratámadásokból egyre több helyzetet tudtunk kialakítani. Az első játékrész hajrájában Csák Zsolt rázta le védőjét, majd szép góllal egyenlített, nem sokkal később pedig a vezetést is megszereztük, a szélről az üres területre befutó Deák Zoltán kapott egy pontos labdát és gurította el azt az elvetődő hazai kapus mellett.

A második félidőt jobban kezdte a DASE, egy kavarodás után Éles Máté volt eredményes, ezzel tovább nőtt az előny. A Hajdúsámson azonban nem adta fel, nagy erőket mozgósítottak a gólszerzés reményében a hazaiak. A mieink védelme továbbra is szervezetten működött, de a játékvezető a 77. percben a hazaiak számára büntetőt ítélt, amit Rácz Attila magabiztosan értékesített. A sámsoniak próbálták megragadni az utolsó szalmaszálat, így egyre többször veszélyeztettek, három perccel a vége előtt pedig egy újabb tizenegyest harcoltak ki, amit gólra is váltottak, kialakítva a 3–3-as végeredményt.

Megyei I. osztály, 11. forduló

Hajdúsámson – DASE 3–3 (1–2)

DASE: Aranyi – Molnár B., Nagy L., Fényi, Molnár M. (Hegedűs, 59.), Csák, Éles, Éder G., Khan H., Jihnjuk, Deák (Kiss L., 59.)

Edző: Kovács Miklós

Gólszerző: Csák (40.), Deák (43.), Éles (54.)

Kovács Miklós: Próbáltuk a védekezésünket stabillá megszervezni, ez sokáig működött is. Bár kaptunk egy gólt az elején, de sikerült talpra állni és azt tudtuk játszani, amit előre elterveztünk. 3–1-es állásnál semmi jel nem mutatott arra, hogy ebből pontvesztés lehet a vége. Sajnos egy véleményes tizenegyesből szépíteni tudott az ellenél, majd egy másik büntetőből egyenlítettek. Annak ellenére, hogy a Hajdúsámson jól futballozott, a kétgólos előnyt szerettük volna megőrizni. A srácok ma is megtettek mindent, ami tőlük tellett. Megyünk tovább, jövő héten a Balmazújvárossal játszunk, szeretnénk őket meglepni.

Tudósított: Tóth Huba Elemér