A pályán harcolnánk ki a feljutást

A Debreceni Egyetem labdarúgói remek pozícióból várhatják a folytatást az NB III Keleti csoportjában. Sigér Ákos nem tartja kizártnak, hogy májusban tehetnek újabb lépést a trón irányába. Középpályásunk ideális esetben dupla ünnepséget tarthat a nyáron.

A DEAC ebben az évben eddig csak egy bajnokit játszhatott. Schön László együttese a Hatvan elleni mérkőzésen a hajrában szerezte meg a győztes gólt, Bárány Donát a 89. percben vette be a hatvaniak kapuját. Az 1-0-s diadalnak, valamint a Füzesgyarmat gyengébb tavaszi rajtjának (a gyarmatiak két meccsen csupán egy pontot szereztek) köszönhetően átvettük a vezetést az NB III Keleti csoportjában. A koronavírus miatt jelenleg nehéz megmondani, hogy mikor folytatódhat a küzdelem a pontvadászatban, de különböző forgatókönyvekről lehet hallani.

“Örülök, hogy az első helyen állunk. A mi szempontunkból jól jött, hogy a Füzesgyarmat bukdácsolt az előző két összecsapásán. Bízom benne, hogy hamarosan folytathatjuk a szereplésünket. Optimista vagyok, szerintem májusban újraindulhat a bajnokság. Úgy gondolom, heti két mérkőzéssel júniusig be tudnánk fejezni az idényt. A pályán szeretnénk kiharcolni a bajnoki címet. Azt nem tartanám igazságos döntésnek, ha nem vennék figyelembe az eddigi eredményeket, és új bajnokság kezdődne” – fogalmazott Sigér Ákos.

A 24 esztendős középpályásunk sem láblógatással tölti a kényszerszünetet. Ákos a szakmai stábtól kapott edzésterv alapján készül, emellett csak akkor hagyja el az otthonát, ha vásárolni vagy futni megy.

“Természetesen hiányzik a futball, de ez igaz a csapattársaimra is. A srácokkal sokat beszélgetünk, próbáljuk egymásban tartani a lelket. Nehéz ez az időszak, hiszen a labdarúgókat a tétmérkőzések hajtják. Alig vártuk, hogy folytatódjon a bajnokság, aztán csak egy meccsen léphettünk pályára. Jól vagyok, a párommal Debrecenben követjük az eseményeket. Betartjuk az előírásokat, csak vásárolni szoktunk elmenni, de ekkor is figyelünk a higéniára. Itthon edzeni szoktam, emellett eljárok futni is. Fontos, hogy ne engedjen le az ember, és ne nulláról vágjon bele a tréningekbe. A szabadidőmben közösen szoktunk főzni a barátnőmmel, angolt tanulok, olvasok és sorozatokat nézek” – árulta el Sigér.

Jelen állás szerint nagy siker kapujában van a Sigér család két tagja. Ákos a DEAC-cal szerezhet bajnoki címet, míg testvére, Dávid a Fradival nyerheti meg az NB I-et.

“Erre még nem is gondoltam, de elfogadnám ezt a forgatókönyvet. Biztos megünnepelnénk az aranyérmeket, ám nem szeretnék előre inni a medve bőrére. Úgy tartom, hogy csak annak a sikernek kell örülni, amit már el is értünk” – zárta mondandóját Sigér Ákos.