Belényesi Csaba: Masszív csapatnak tartom a Szegedet

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata a Szeged-Csanád Grosics Akadémiával csap össze vasárnap 17 órától, a mérkőzést az impozáns Szent Gellért Fórumban rendezik meg.

A Kazincbarcika elleni találkozó után ismét alsóházi rangadó vár a DEAC-ra. A szegediek nyolc meccsen nyolc pontot gyűjtöttek, ezzel jelenleg a 16. pozícióban állnak. Az utolsó előtti DEAC már kilenc összecsapáson bizonyíthatott, a mérlege két diadal és hét vereség. A Tisza-parti egyletnek a jelek szerint jól jött a válogatott szünet, hiszen az előző két ütközetét sikerrel vette a pontvadászatban. Dobos Barna vezetőedző keretében bőven találunk rutinos futballistát, elég csak Aleksandar Jovanovics, Mohl Dávid vagy Miroslav Grumics nevét említeni.

“Masszív csapatnak tartom a Szegedet, bár a szezon előtt azt hittem, hogy előkelőbb helyen lesz a táblázaton” – nyitotta a beszélgetést Belényesi Csaba. “A jelek szerint elkapták a fonalat, ezt tükrözi a legutóbbi két győzelmük. Ettől függetlenül bízom benne, hogy végre szerencsénk lesz, és eredményre vezet az a kemény munka, amit minden edzésen elvégzünk. Engem is zavar, hogy idegenben még nem tudtunk pontot szerezni, és örülnék, ha ez a sorozat minél hamarabb, akár a hétvégén megszakadna” – hangsúlyozta a 26 esztendős futballista.

Együttesünk a Magyar Kupában a Balatonfüredet búcsúztatta szombaton. Az összecsapáson kétszer is hátrányba kerültünk, de Bíró Péter a ráadásban büntetőből állította be a 3-2-es végeredményt, így bejutottunk a legjobb hatvannégy közé.

“Egy kupameccsen az alsóbb osztályban szereplő csapatot mindig hajtja a bizonyítási vágy. Izgalmakban bővelkedett a találkozó, örülünk a továbbjutásnak. Egy győzelem mindig lendületet adhat, bízom benne, hogy ez most is így lesz” – fogalmazott Belényesi.

A DEAC védelmének összetétele mostanság folyamatosan változik különböző okok miatt, de a stabilitást Belényesi Csaba képviseli. A hátvéd Füreden Papp Ferenccel, míg a Barcika ellen Nagy Zoltánnal alkotta a hátsó alakzat tengelyét.

“Próbálom függetleníteni magam attól, hogy ki szerepel mellettem, hiszen ettől fontosabb, hogy minél jobban összefogjam a védelmet. Papp Ferivel ugyan még nem játszottam sokat, ettől függetlenül jól működött a kommunikáció közöttünk” – zárta mondandóját Belényesi Csaba.

NB II 10. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia-DEAC
2020. 09. 27. (vasárnap) 17:00, Szent Gellért Fórum

Fotók: Derencsényi István