Belényesi Csaba: Nagy élmény volt ilyen hangulatban futballozni

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata nem tudta megtréfálni a cívisvárosi derbin a DVSC-t, Kondás Elemér csapata 3-0-s győzelmet aratott. Együttesünk hétvégén a Dorog ellen kezdené meg a pontgyűjtést.

Szerdán a Nagyerdei Stadionban a DEAC a Lokival csapott össze. A piros-fehér együttes nem titkolt célja a feljutás, és ennek megfelelően már a meccs elejét is komoly ritmusban kezdték Bárányék. A DVSC a hatodik percben szerezte meg a vezetést Pintér góljával, majd a tizennyolcadik minutumban Bódi vette be tizenegyesből Szabados kapuját. A végeredményt végül a csereként beszálló Tischler állította be.

“A stabil védekezésre törekedtünk, a megszerzett labdákból pedig gyors ellentámadásokat szerettünk volna vezetni. Sajnos a korán bekapott gól hamar átírta az elképzelésünket. Úgy vélem, az első félidőben két elkerülhető találatot kaptunk, koncentrációs hibák miatt kerültünk hátrányba. A szünetben az edzők azt hangsúlyozták, hogy még semmi sincs veszve. Azt kérték tőlünk, hogy próbáljunk meg bátrabban futballozni, de ez ne menjen a védekezés rovására” – nyilatkozta Belényesi Csaba.

Parádés hangulat volt az impozáns létesítményben, közel 6200 néző választotta szerda délutáni szórakozásnak a két cívisvárosi egylet ütközetét.

“Ebben a hangulatban és ilyen ellenféllel szemben nagy élmény volt pályára lépni. A sok drukker egyértelműen pozitívan hatott rám. Bízom benne, hogy a mostani idényben még lesz lehetőségünk ehhez hasonló atmoszférájú találkozón játszani” – mondta a 26 esztendős középső védő.

Hétvégén folytatódik a “daráló” az NB II-ben: a Debreceni Egyetem alakulata vasárnap délután a Doroggal találkozik a Nagyerdei Stadionban. A dorogiak a Soroksár legyőzése miatt bizakodva utazhatnak a cívisvárosba.

“Az első fordulóban a Soroksár otthonában volt sanszunk a döntetlenre, a Loki ellen egyértelműen bravúrnak számított volna a pontszerzés. Szerintem a Dorog ellen elvárható tőlünk a győzelem, de ehhez bátrabb támadójátékra lesz szükségünk. Nekem tetszik a szerda-vasárnap ritmus, meggyőződésem, hogy a meccsterhelésnél nincs jobb terhelés” – zárta a mondandóját Belényesi.

Fotók: Derencsényi István