DEAC II: Utolsó perces vereség

A DEAC második csapata eseménydús mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett a BUSE gárdájától.

A középmezőnyhöz tartozó rivális ellen igyekezett folyatni jó sorozatát a megyei I. osztályban szereplő felnőttcsapatunk, szerda este a Berettyóújfalu látogatott a DEAC Sportcampusra. Katona László tanítványai ősszel egygólos vereséget szenvedtek riválisuktól, így volt miért visszavágni, ráadásul a kiesés elleni küzdelemben is nagyon kellenek a pontok az egyetemistáknak.

Jól indult a találkozó, az első percekben még a mi akaratunk érvényesült, azonban negyedóra után átvette a játék irányítását a BUSE. Az első félidőben sokáig nem esett találat, ám a 42. percben, egy pontrúgásból megszerezték a vezetést a vendégek. A játékrész legvégén Molnár Márton tört kapura, a védők pedig csak szabálytalanul tudták megállítani játékosunkat, tizenegyes következett. A megítélt büntetőt Csák Zsolt értékesítette, ezzel sikerült egyenlíteni még a szünet előtt.

A fordulás után azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést a berettyóújfaluiak, és egy szögletet követően visszavették a vezetést. Bár a gólt megelőzően a vendég támadó nagyot lökött védőjén, a játékvezető nem látott szabálytalanságot. Mindez nem szegte a fiúk kedvét, s alig tíz perccel a vége előtt, szintén sarokrúgásból sikerült újra egyenlíteni. Barabás Zoltán érkezett remek ütemben a beadásra, majd a rövid sarokba csúsztatta a labdát. Amikor már úgy tűnt, hogy döntetlennel zárul a mérkőzés, egy utolsó nagy rohamot indított az ellenfél, Nagy János pedig szólójával a rendes játékidő utolsó percében eldöntötte a három pont sorsát (2–3).

Megyei I. osztály, 20. forduló

DEAC II–BUSE 2–3 (1–1)

DEAC II: Urbán – Áros (Papp G., 57.), Tóth L. (Khalil, 61.), Hermann (Bakó, a szünetben), Csák, Barabás, Katona Z., Molnár, Katona T., Juhász, Gyarmati (Orbán, a szünetben)

Edző: Katona László

Gólszerzők: Csák (44. – 11-esből), Barabás (82.)

Katona László: Legalább a tizedik idei mérkőzésünk volt, amit a végjátékban buktunk el. Az első tíz percben jó teljesítményt nyújtottunk, de a folytatásban az ellenfél átvette a játék irányítását, s összességében megérdemelten szerezte meg mindhárom pontot. Kissé csalódott vagyok a vereség miatt, de folytatjuk az elkezdett munkát.

Fotó: Égerházi Péter