Derekasan helytálltunk

A Debreceni Egyetem együttese felvette a versenyt az NB I-es tagságra pályázó angyalföldi alakulattal.

A DEAC futballistái a feljutásra hajtó Vasast látták vendégül a DEAC Sportcampuson. Különböző problémák miatt mindkét együttes foghíjas kerettel tudott kiállni. Nálunk a hosszú sérüléséből felépülő Sigér Ákos a kispadon foglalt helyet. Annyira leszűkültek a variációs lehetőségeink, hogy a kapus Tóth Dániel mezőnyjátékosként volt nevezve.

A találkozó első periódusában főleg Rezes veszélyeztetett, az egyik szabadrúgását követően Jova Levente csak másodjára kaparintotta meg a labdát, majd egy tekerése éppen, hogy elkerülte a vendégek kapuját. A 24. percben Feczesin Róbert a tizenhatoson belül került lövőhelyzetbe, de Zöldesi Illés magabiztosan hárított. A 33. minutumban aztán egy oldalról érkező Viczián-fejes jutott a gólvonalon túlra. Ezt követően Radó az ötös környékéről tüzelhetett, ám bombája célt tévesztett. Az első félidőben ugyan egyszer kihagyott a védelmünk, ennek ellenére felvettük a versenyt az esélyesebb vetélytárssal.

A szünetben Sándor Tamás Sidibe beküldésével próbált új lendületet adni a támadásainknak. Sokáig csendesebb mederben csordogált a mérkőzés, majd Székely előtt adódott ígéretes lehetőség, de ezzel nem tudott élni. A 78. percben Radó varrhatta volna el a szálakat, de a tizenhatos környékéről leadott lökete a jobb kapufán csattant. A folytatásban gőzerővel mentünk előre az egyenlítés érdekében, Sidibe gólba tartó löbbölésénél Otigba tisztázott hatalmasat.

Sajnos nem sikerült a bravúr, de játékosaink minden dicséretet megérdemelnek, hiszen egy pillanatra sem adták fel a harcot. Legközelebb a Csákvár otthonában vizitálunk, a bajnoki vasárnap 17 órakor kezdődik.

FOTÓK A MÉRKŐZÉSRŐL

DEBRECENI EAC–VASAS 0–1 (0–1)
Debrecen, DEAC Sportcampus, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Lovas László (Márkus Péter, Belicza Bence Péter)
DEAC: Zöldesi – Székely D., Bényei B., Zachán, Papp F., Kundrák – Spitzmüller, Nagy K., Rezes (Kertész, 76.) –Kiss B., Kenderesi (Sidibe, a szünetben). Vezetőedző: Sándor Tamás
Vasas: Jova – Terbe, Otigba, Viczián, Tóth B. – Hidi M., Hinora (Birtalan, 75.), Szatmári L. – Pekár, Feczesin (Vernes, 38.), Radó. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Viczián (33.)