Győzni kell a kiesési rangadón!

Papp Ferenc kijelentette, a Debreceni Egyetem csapata mindent meg fog tenni a három pontért.

Vasárnap délután az NB II 28. fordulójában újabb fontos mérkőzés vár a cívisváros labdarúgóira: a szintén kieső helyen álló Kazincbarcika stadionjában lép pályára az egyetemi gárda 17 órától. A borsodi együttes ellen tavaly szeptemberben egygólos vereséget szenvedtünk hazai pályán, most hétvégén idegenben folytatódhat tovább a bennmaradást is jelenthető pontok gyűjtése. A KBSC botladozásainak ellenére nehéz összecsapásra kell számítani.

“Mindenképpen úgy vágunk neki a mérkőzésnek, hogy meg kell nyernünk, más választásunk nincs. A kiesés ellen küzdünk, számunkra csak a győzelem jöhet szóba. Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz meccs lesz. Sajnos így jött ki, hogy idegenben kell pályára lépnünk ezen a kiesési rangadónak is mondható találkozón, de mindent meg fogunk tenni, hogy elhozzuk a három pontot” – nyilatkozott Papp Ferenc az előttük álló feladatról.

A hétközi forduló során a Gyirmót együttesét fogadtuk a DEAC Sportcampusban. A vendégek parádés statisztikáját sikerült megszakítanunk szerda délután, küzdelmes és bravúrokkal tarkított játékot produkáltak a felek, végül 1-1–es döntetlennel zárult az ütközet, vagyis fontos pontot sikerült itthon tartani a feljutásra esélyes győriek ellen.

„Amikor készültünk a Gyirmótra, tudtuk, hogy nagyon jó egyéniségekből álló együttesről van szó, köztük sokan az NB I–ben is futballoztak, várható volt, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a védekezésre. Küzdelmesnek mondanám a találkozót, a csapat végig hajtott a jó eredményért. Egy oldalról érkező szabadrúgásnál, a labda kiváló szögben érkezett középre, sikerült is a kapuba fejelnem. Bárcsak több ilyen mérkőzésünk lett volna idén, akkor lehet, hogy nem az utolsó helyen állnánk jelenleg… Örülök, hogy sikerült pontot szerezni egy ilyen csapat ellen” – értékelt Papp, a pontot érő találat szerzője.

Merkantil Bank Liga NB II 28. forduló
Kolorcity Kazincbarcika SC – DEAC
2021.03.07. (vasárnap) 14:30, Kolorcity Aréna – zárt kapuk mögött

Szentandrássy László