Három futballista jött a Lokitól

Burai Erik, Damásdi Alex és Gyönyörű Gergő egyaránt elfogadta a Debreceni Egyetem labdarúgócsapatának ajánlatát, így a trióra is számíthat a Balogh Pál irányította szakmai stáb a hétvégén startoló NB II-ben.

A 23 éves Damásdi Alex korábban nyolc NB I-es mérkőzésen lépett pályára a Lokiban, az előző idényben pedig hét gólt szerzett a DVSC II színeiben a harmadosztályban. A középpályás a Putnokkal vívott edzőmeccsen már a DEAC-ban is bizonyította a gólerősségét.

“Balogh Pál személye sokat nyomott a latba, amikor meghoztam a döntésemet. Gyakran beszélgettem vele, azt éreztem, hogy szüksége van rám. Szerencsére a beilleszkedés könnyen ment, ami nem meglepő, hiszen több csapattársamat már régebbről ismertem. Bízom benne, hogy a bajnokságban meglepetést tudunk okozni, ehhez pedig gólokkal és gólpasszokkal akarok hozzájárulni. Az első fordulóban a Soroksár otthonában nehéz meccsre számítok, egy stabil NB II-es csapat ellen kezdjük a bajnokságot. Ellenfelünk talán még nem ismer minket annyira, ebből pedig profitálhatunk” – nyilatkozta Damásdi.

A 19 esztendős Burai a legutóbbi szezont az NB II-es Békéscsabában kezdte meg, majd télen visszatért a kis Lokihoz. Az ifjú támadó az U17-es magyar válogatott szerelését kilenc alkalommal húzhatta magára, a fellépései során négyszer talált be.

“Kiválóan érzem magam a DEAC-ban, befogadott a társaság, és az edzések is remek hangulatban telnek. Szeretnék minél több lehetőséget kapni a bizonyításra. Korábban a Midtjylland alakulatában is futballoztam, Dániában hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam. Az utánpótlás-válogatottban szerepelni öröm emléknek számít, azért dolgozok, hogy ismét bekerüljek a keretbe” – mondta Burai.

A tizenkilencedik születésnapját márciusban ünneplő Gyönyörű a harmadosztály 2019/2020-as kiírásában tizenegy összecsapáson kapott bizonyítási lehetőséget a piros-fehér klubban, a Jászberény elleni 3-3-as döntetlen során ő is beköszönt.

“Izgatottan várom a bajnokság kezdetét, bízom benne, hogy remek rajtot tudunk venni. Optimista vagyok, ugyanis a felkészülési mérkőzéseink jól sikerültek, leszámítva a DVSC elleni találkozót, ahol az egyéni hibáinkat megbosszulta a Loki. Szerencsére nekem is jól ment a játék az utóbbi hetekben. Fiatal futballistának számítok, így mindenben fejlődhetek. Hogy mit tartok az erősségeimnek? A technikai adottságomat és a gyorsaságomat tudnám kiemelni” – fogalmazott Gyönyörű, aki támadóként és szélsőként is bevethető.

Az eddigi játékosmozgás a DEAC-nál:

Érkezők: Takács Péter, Székely Dávid, Belényesi Csaba, Orosz Marcell, Acsádi Bence, Damásdi Alex, Burai Erik, Gyönyörű Gergő.

Távozók: Patócs Richárd, Bárány Donát, Bucz Bence, Lakatos Kirill.