Jankelic Iván: Mindent megpróbáltunk

A labdarúgó szerint a Debreceni Egyetem alakulata megtapasztalhatta, hogy mekkora differencia van a másod- és a harmadosztály között.

A DEAC futballcsapata szombaton nem tudta borítani a papírformát a Kozármisleny ellen, így a harmadik forduló jelentette neki a végállomást a MOL Magyar Kupa mostani kiírásában. A baranyaiak Kirchner György Krisztián góljával a 31. percben megszerezték a vezetést, erre bő tíz minutummal később Soltész János válaszolt. A szünet előtt még Schuszter Roland is eredményes volt, a 21 éves labdarúgó állította be az 1-2-es végeredményt.

El kell ismerni, hogy az ellenfelünk jobb teljesítményt nyújtott, így nem érdemtelenül jutott tovább – szögezte le Jankelic Iván. – A vendégek többet birtokolták a labdát, veszélyesebben játszottak, emiatt nekünk sokat kellett védekeznünk. A második félidőben akadt néhány helyzetünk, ennek ellenére nem jött össze az egyenlítés. Ezen a mérkőzésen érződött, hogy nagy különbség van az NB II és az NB III között, főleg a játék sebességében. A vereségek után mindig szomorú vagyok, de úgy érzem, hogy mindent megpróbáltunk, emiatt nem érhet kritika bennünket. A lefújást követően Urbin Péter vezetőedző elmondta, büszke ránk azért, mert végig küzdöttünk, ezt a mentalitást kell átmentenünk a bajnokikra – adta ki az ukázt a 23 esztendős játékos.

Jankelic sérülés miatt nagyjából egy hónapot kihagyott, ám a jelek szerint már tökéletes állapotban van, ezt jelzi, hogy a kupameccsen végig a pályán volt.

A Monostorpályi elleni összecsapás előtt a bemelegítéskor kiugrott a bokám. Az esetet követő vizsgálatok során kiderült, hogy részlegesen elszakadt a bokaszalagom, ezért több találkozóról lemaradtam. Szerencsére felépültem, nem érzek semmilyen fájdalmat – zárta mondandóját Jankelic Iván.

Fotó: Égerházi Péter