Megszorongattuk a Budaörsöt

A Debreceni Egyetem gárdája fordulatos mérkőzésen 3-2-es vereséget szenvedett.

Az NB II 19. fordulójában a DEAC az eddig messze várakozáson felül szereplő Budaörsöt látta vendégül a Dóczy utcai Sportcampuson. Nem lehet azt mondani, hogy tapogatózó játékkal kezdődött volna a mérkőzés. A vendégek szögletekkel veszélyeztettek, egyszer Nagy Zoltán mentése a kapufán csattant, majd kicsit később Spitzmüller a gólvonal környékéről mentett. A hatodik percben jegyezhettük fel az első debreceni lehetőséget, ekkor Sándor Tamás a tizenhatos környékéről tüzelt, a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A folytatásban Halmai Ádám és Sajbán kísérleténél is hárított Szabados. Az első félidő derekán büntetőhöz jutottunk, a lehetőséget Spitzmüller István kíméletlenül értékesítette. A gól után nagy nyomást helyezett ránk a vendégcsapat. Soltész szabálytalansága miatt ellenfelünk is büntetőt kapott, ám Molnár Csaba fölé bombázott.

A szünet után nagy lehetőség adódott előttünk: Burai passzolt Székelyhez, akik Kovács eszén nem tudott túljárni. A BSC igyekezett ledolgozni a hátrányát, de sokáig becsülettel álltuk a sarat. Sajnos a 73. minutumban már nem tudtunk mit kezdeni Sajbánnal, aki pár méterről fejelt a kapunkba. Kicsit később Szabados rossz passzát góllal büntette Pethő Bence, aki a jobb felsőt lőtte ki elemi erővel. Szerencsére a gyorsan bekapott két találat nem fogta meg együttesünket. Sőt, a csereként beszálló Damásdi beköszönt, így a 78. percben már 2-2 állt az eredményjelzőn.

A lefújásig is lüktető iramban zajlott a találkozó, Zeke Márió egy ígéretes beadásról maradt le néhány centivel. Aztán a végső szót Pethő mondta ki, a budaörsi futballista a 90. percben lőtt a jobb alsóba.

Sándor Tamás tanítványai jövő héten a Soroksárral csapnak össze.

LABDARÚGÓ NB II
19. FORDULÓ
DEBRECENI EAC – BUDAÖRSI SC 2–3 (1–0)
Debrecen, Dóczy József Utcai Egyetemi Sporttelep, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Kovács J. Zoltán.
DEAC: Szabados – Soltész, Papp F., Belényesi, Orosz M. – Spitzmüller – Nagy Z. (Damásdi, 59.), Sándor T. (Kertész, 77.), Nikitscher, Székely D. – Burai. Vezetőedző: Sándor Tamás
Budaörs: Kovács P. – Menyhárt, Kékesi, Fényes, Zeke – Molnár Cs., Petneházi, Nyári, Sajbán Miklós, – Halmai Á. (Pethő, 61.), Molnár T. (Horváth R. (73.). Vezetőedző: Márkus Tibor
Gólszerző: Spitzmüller (26., 11-esből), Damásdi (78.) ill. Sajbán Miklós (73.), Pethő (75., 90.)
Sárga lap: Spitzmüller (28.), Sándor T. (35.), Székely (80.), Damásdi (87.), ill. Molnár Cs. (60.)

Fotó: Derencsényi István