Nagyon értékes döntetlen

A Debreceni Egyetem alakulata bravúros remivel zárta a feljutásra pályázó Gyirmót elleni összecsapást.

Hétközi fordulóval folytatódott az NB II, a DEAC futballistái a 2021-ben parádésan menetelő Gyirmótot fogadták. Csertői Aurél legénysége szenzációs mérleggel érkezett a DEAC Sportcampusba, ugyanis idén még nem veszített pontot. Ebbe a sorozatba szerencsére belerondítottunk.

A meccs első lövését a második percben jegyezhettük fel, Simon András próbálkozása nem talált kaput. Az első negyedóra végén a berobbanó Nagy Patrik csak néhány centit tévedett, próbálkozása a kapufán csattant. Az aktívan futballozó Nagy Krisztián tizenhatoson belül adott le egy bombát, ám Hársfalvi kitornázta a léc alá tartó labdát. A 22. minutumban Sándor Tamás mesterien tekert középre egy szabadrúgást, amit Papp Ferenc fejelt a gyirmóti kapuba. A folytatásban nagy nyomást helyezett ránk a Rába-parti alakulat, Székely a gólvonalon állva mentett óriásit. Kicsit később egy kapu előtti kavarodásnál Simon volt a legjobb helyen, a lehetőséget pedig értékesítette. Az első félidő végén Hajdú a tizenhatos közeléből tüzelt, de Tóth Dánielnek nem kellett hárítania.

A szünetben Sándor Tamás vezetőedző kettős cserével próbálta felrázni a csapatot: Kundrák és Orosz érkezett. A második játékrészben sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, de az 57. percben Lencse lövésénél Tóth állta a sarat.  A hajrában nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a felek: nekünk is akadtak veszélyes meglódulásaink, de a gyirmótiak sem lazsáltak. Aztán a ráadásban jött a dráma, Takács Tamás játékvezető tizenegyest adott riválisunknak. Nagy Patrik lába megremegett, csúnyán fölé bombázott.

Ebben a szezonban először játszottunk döntetlent, vasárnap a Kazincbarcika stadionjában újabb fontos ütközet vár ránk.

DEBRECENI EAC–GYIRMÓT FC GYŐR 1–1 (1–1)
Debrecen, Dóczy József Utcai Egyetemi Sporttelep, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Takács Tamás.
DEAC: Tóth D. – Nagy Z. (Orosz M., a szünetben), Bényei, Papp F., Zachán, Székely D. – Nikitscher (Kundrák, a szünetben), Spitzmüller, Sándor T. (Sárosi, 62.) – Nagy K. (Bereczki, 81.), Kenderesi (Sidibe, 62.). Vezetőedző: Sándor Tamás
Gyirmót: Hársfalvi – Major M., Hudák, Széles, Kirják –Vass Á. – Radics (Szegi, 69.), Nagy P., Hajdú Á. – Simon A., Lencse (Mayer Á., 76.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Papp F. (22.) ill Simon A. (26.)