Nikitscher Tamás: Önbizalmat meríthetünk a továbbjutásból

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata Ajkán vendégeskedik az NB II 14. fordulójában, a találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik.

Az ajkaiak jelenleg a tizenharmadik helyen állnak a táblázaton tizenhat pontjuknak köszönhetően. Nagy kérdés, hogy Kis Károly milyen csapatot tud összerakni a hétvégén, hiszen a Veszprém megyeieket is megtizedelte a koronavírus. Vetélytársunk a Vasas elleni múlt heti mérkőzését el is akarta napolni, de ebbe az angyalföldiek nem mentek bele. A Magyar Kupában mindkét gárda bejutott a legjobb harminckettő közé szerdán: az Ajka a Ceglédet búcsúztatta Lakatos István góljával, míg a DEAC a duplázó Kertész Tamás vezérletével 2-1-re győzött Nagykanizsán.

“Jó csapatnak tartom az Ajkát, ettől függetlenül nekünk nagy szükségünk lenne a pontokra. Bízom benne, hogy végre kijön már a lépés” – nyitotta a beszélgetést Nikitscher Tamás. “Fontos lesz, hogy hátul stabilak maradjunk, elöl pedig a helyzeteinkkel jól kell sáfárkodnunk. Nagykanizsán kemény meccset játszottunk, de a győzelemből és a továbbjutásból mindenképpen önbizalmat meríthetünk. Kicsit magunknak nehezítettük meg a találkozót az elpuskázott lehetőségek miatt. Hogy milyen ellenfélnek örülnék a Magyar Kupa következő fordulójában? Nehéz erre a kérdésre válaszolni, hiszen egy NB I-es együttessel óriási élmény lenne megmérkőzni, de az sem lenne rossz, ha egy olyan riválist kapnánk, amely ellen reális esélyünk lenne a továbblépésre” – fogalmazott a napokban 21. születésnapját ünneplő középpályás.

Szeptember végén dőlt el, hogy Nikitscher a szezon végéig kölcsönben szerepel csapatunknál. A bejelentést követően a Szeged otthonában játszotta élete első NB II-es bajnokiját.

“Nem vagyok izgulós típus, így a debütálásom előtt sem stresszeltem, inkább a bizonyítási vágy fűtött. Egyáltalán nem bántam meg, hogy a DEAC-hoz igazoltam, csak pozitív élmények értek eddig. A társaim befogadtak, az öltözőben kiváló a hangulat, most már csak az eredményeknek kellene jönniük” – mondta a futballista, aki Sándor Tamás érkezéséről szintén elmondta a véleményét. “Pozitívak az első benyomásaim róla. Miután megérkezett, elmondta, nála mindenki tiszta lappal indul. Neki is meg szeretném mutatni, hogy számíthat rám” – zárta mondandóját Nikitscher Tamás.

NB II 14. forduló
FC Ajka-DEAC
2020. 11. 01. (vasárnap) 17:00, Ajkai Városi Sportcentrum

Fotók: Kovács Anikó, Derencsényi István