Orosz Marcell: Jó erőállapotban vagyunk

A Debreceni Egyetem gárdájára a szezon egyik üde színfoltjának számító Budaörs elleni mérkőzés vár vasárnap 13 órától.

A DEAC futballistái az előző három meccsükön rászolgáltak volna a pontszerzésre, de sajnos csak a szimpatikus vesztes szerepe jutott nekik. Abban bízhatunk, hogy vasárnap délután a Budaörs ellen végre lesz okunk az örömre. Persze a BSC-t hiba lenne leírni, hiszen jelenleg a második helyen áll, és erre nem sokan fogadtak volna a szezon előtt. A Pest megyeiek még azt is elbírták, hogy Bognár György szeptemberben a Pakshoz távozott. Bognár örökébe Márkus Tibor lépett, de vele is menetel a gárda, amely szerdán a Haladást ütötte ki 4-0-ra.

“Bravúrosnak gondolom a budaörsiek eddigi szereplését, nem hittem volna, hogy ilyen előkelő helyen fognak állni” – nyitotta a beszélgetést Orosz Marcell. “Egy remek formában lévő és stabil együttes érkezik hozzánk, ettől függetlenül nekünk pontokra van szükségünk. Az ellenfél keretéből Petró Balázst ismerem, hiszen hozzám hasonlóan ő is a Diósgyőrben nevelkedett. Amennyiben a saját játékunkat tudjuk játszani, vagyis stabilan védekezünk és gyors ellentámadásokat vezetünk, bízhatunk a szép eredményben. Kulcsfontosságúnak tartom, hogy a helyzetkihasználásunk jó legyen. Ugyan az eredmények nem ezt tükrözik, de úgy érzem, hogy fejlődünk. Ez lesz egy hét alatt a harmadik bajnokink, de szerintem jó erőállapotban vagyunk, mivel a stáb nagy hangsúlyt fektet a regenerációra” – mondta a 20 esztendős labdarúgónk.

Pécsen sokáig csendes mederben zajlott a találkozó, de a végén felpörögtek az események. A baranyaiak az 59. percben szerezték meg a vezetést, amit a 88. minutumig őriztek, de ekkor a csereként beszálló Kertész egalizált. Aztán Grabant a 90. percben beállította a 2-1-es végeredményt.

“Nehéz erről a bajnokiról bármit is mondani, senkinek nem esett jól. Az első félidőben a PMFC próbálta magához ragadni a kezdeményezést, de nagyobb lehetőség egyik gárda előtt sem adódott. 1-0 után futnunk kellett az eredmény után, végül össze is jött az egyenlítés. Sajnos újra hátrányba kerültünk, ami talán azzal magyarázható, hogy egy pillanatra kihagyott a koncentrációnk. Sajnos már meccsek óta nincs szerencsénk, örömteli lenne, ha ez a folyamat végre átfordulna” – mutatott rá Orosz.

A balhátvéd nyáron csatlakozott együttesünkhöz: Marci a DVTK-tól érkezett kölcsönben.

“Kiválóan érzem magam, persze ez nem meglepő, ugyanis remek társaságba kerültem. Szerencsére az utóbbi időben több összecsapáson is pályára léptem, ami a fejlődés szempontjából fontos. Debrecen szintén tetszik, a főbb látványosságokat már meg tudtam nézni” – nyilatkozta fiatal játékosunk, aki a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán tanul.

A DEAC-Budaörs összecsapást a Debreceni Televízió élőben közvetíti. Az érdeklődők a DTV weboldalán, valamint a Médiacentrum Debrecen alkalmazásán keresztül is nyomon követhetik az eseményeket.

NB II 19. forduló
DEAC-Budaörs
2020. 11. 29. (vasárnap) 13:00, DEAC Sportcampus – zárt kapuk mögött

Fotók: Kovács Anikó, Derencsényi István