Sándor Tamás: Sokkal nagyobb potenciál van a DEAC-ban

A Debreceni Egyetem csapatába eltiltás után visszatérő Nikitscher Tamás abban bízik, hogy Pécsen a szerencsével sem állnak majd hadilábon.

A DEAC futballistáira ezen a héten két, rázósnak ígérkező bajnoki vár: szerdán a Pécs otthonában vizitálnak, majd vasárnap a Budaörsöt fogadják. A pécsiek hozzánk hasonlóan újoncként vágtak neki az NB II-nek, de az eddigi eredményeiken az látszódik, hogy könnyedén fel tudták venni a ritmust. Vas László legénysége jelenleg a harmadik helyen áll, a második (már feljutást érő) pozíciót birtokló budaörsiek fórja csupán egy egység. Érdekesség, hogy a PMFC a hétvégén nem lépett pályára, de így is három ponttal gazdagodott. Ennek az a magyarázata, hogy a koronavírus miatt megtépázott Kaposvár nem tudta vállalni a pécsi utazást, az MLSZ pedig a meccset 3-0-s arányban a Baranya megyeiek javára írta jóvá.

“A jelenlegi helyzetünkben minden meccs nagyon fontos. Bízom a csapatban, és abban is, hogy a szerencse végre mellénk fog állni. Ellenfelünk aktuális helyezése nem a véletlen műve, hiszen több olyan gárda ellen bizonyított már, amelynek jóval nagyobb a költségvetése. Egyébként családi szál köt Pécshez, hiszen a keresztszüleim ott élnek. Többször jártam már a baranyai megyeszékhelyen, amit Magyarország egyik legszebb városának tartok” – nyilatkozta Niktscher Tamás.

Együttesünk az előző két fordulóban bosszantó vereségeket szenvedett. Előbb a Kaposvár az utolsó pillanatban csikarta ki a győzelmet, majd a hétvégén a Haladás egy öngólnak köszönhetően vitte el a három pontot a Dóczy utcai Sportcampusból. Fiatal középpályásunknak a Rákóczi stadionjában idő előtt kellett elhagynia a játékteret második sárgája miatt, ebből kifolyólag a Hali ellen csak otthon szurkolhatott.

“Nyilván nem örülünk ezeknek az eredményeknek, de már a következő feladatokra összpontosítunk. Úgy gondolom, a védelmünk stabilabbá vált, emellett az utóbbi mérkőzéseken több helyzetet tudtunk kidolgozni. A folytatásban a lehetőségeinket jobb százalékban kell értékesítenünk. Az eltiltásom után labdaéhesen várom a szerdai bajnokit. Amennyiben bevet a szakmai stáb, jó teljesítménnyel akarom segíteni a csapatot” – mutatott rá a 21 esztendős támadó középpályás.

Sándor Tamás vezetőedző abból a szempontból sincs irigylésre méltó helyzetben, hogy több játékosára sem számíthat a zsúfolt menetrend során.

“Három futballista biztosan nem lesz bevethető, így az ifjúsági csapatból töltjük fel a keretünket. Elképzelhető, hogy azok a srácok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, most bizonyíthatnak. A pécsiek több mérkőzését láttam már, és azt tapasztaltam, hogy bátran letámadnak a labdaszerzés reményében. Meggyőződésem, hogy sokkal nagyobb potenciál van a DEAC-ban. A pozitív dolgokra kell építenünk, szerintem jó úton járunk, de örömteli lenne, ha ezt az eredmények is alátámasztanák. Sajnos sokszor ajándékozzuk meg a vetélytársainkat, amit nem engedhetünk meg. Abban reménykedem, hogy szerdán hasonló teljesítményt tudunk nyújtani, mint mondjuk a Haladás vagy a Kaposvár ellen, ám ez végre pontszerzéssel párosul” – hangsúlyozta a vezetőedzőnk.

NB II 18. forduló
PMFC-DEAC
2020. 11. 25. (szerda) 18:00, PMFC Stadion – zárt kapuk mögött

Fotók: Kovács Anikó, Derencsényi István