Sidibe döntött

A Debreceni Egyetem csapata megnyerte az első felkészülési mérkőzését 2021-ben.

A DEAC futballistái gőzerővel hangolnak az NB II folytatására. A felkészülés fontos állomása volt a szintén a másodosztályban érdekelt Békéscsaba elleni edzőmérkőzés. A kezdőcsapatunkban Bényei Balázs, Sárosi Norbert, Sármány Kristóf és Kundrák Norbert személyében négy, a DVSC-től érkező próbajátékos jutott szóhoz, míg a második félidőben az ősszel a Lokit erősítő Kenderesi Dávid és az NB III-as Tiszafüred alapembere, Gajda Márkó próbálta meggyőzni a szakmai stábot arról, hogy szükség van rá a tavaszi idényben.

A szombati találkozó egyetlen gólját Sidibe szerezte a 28. percben tizenegyesből. A rutinos labdarúgó a héten kapta meg a magyar állampolgárságot, így Sándor Tamás vezetőedző őt is bevetheti a bajnokságban. A vezetőedző egyébként a keretbe benevezett összes játékosnak lehetőséget adott a bizonyításra. A szünet után nem tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, amilyennel az elsőben előrukkoltunk, ennek ellenére az eredmény nem változott.

Nagy Krisztiánék a következő héten kétszer is pályára lépnek: szerdán az ukrán élvonalban edződő Minajt látják vendégül, míg szombaton a Loki elleni főpróba következik.

Csapatunkhoz kapcsolódó információ, hogy Takács Péter és Belényesi Csaba is máshol folytatja a pályafutását.

Felkészülési mérkőzés
Békéscsaba 1912 Előre–DEAC 0-1 (0-1)
DEAC: Tóth D. – Bényei B., Papp F., Szabó K., Orosz M., – Sárosi, Sármány, Nikitscher, Nagy K. – Kundrák, Sidibe.
A második félidőben csereként pályára lépett: Urbán, Soltész, Kenderesi, Spitzmüller, Nagy Z., Rezes, Kiss B., Kertész, Székely, Sándor T., Gajda M.