Sikeres főpróba a bajnoki rajt előtt

A Debreceni Egyetem csapata a Békéscsabát is két vállra fektette a DEAC Sportcampuson.

A DEAC futballistái a bajnoki rajt előtt egy héttel az NB II-re készülő békéscsabaiakat látták vendégül. A hőség nem nyomta rá a bélyegét a találkozóra, hiszen mindkét gárda kitett magáért, lüktető játékot láthattak a drukkerek.

A meccs elején egy balról érkező centerezést követően Lukács Raymond bombázott a DEAC kapujába, de nem sokáig örülhetett, mivel a partjelző lest intett, így 0-0-ról folytatódott a küzdelem. A jelenet után magasabb fordulatszámra kapcsolt együttesünk. Először egy szögletnél Tochukwu fejelhetett ígéretes helyzetből, de a békéscsabai kapuvédő magabiztosan védett. Néhány perccel később megszereztük a vezetést, méghozzá kalandos körülmények között: előbb Tochukwu bombája a lécen csattant, majd a kipattanó Rauf elé került, akinek a kísérlete végül Bereczkiről jutott a vendégek kapujába. Az első félidőben sajnos kényszerű cserét kellett végrehajtanunk, hiszen Szabó Kornél megsérült, a helyét Virág Ákos vette át. A szünet előtt még a tizenhatoson környékén ólálkodó Gránicz Patrik előtt adódott kecsegtető lehetőség, ám a játékszer a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A második játékrészt ellenfelünk kezdte veszélyesebben, de az eredmény szerencsére nem módosult. A lila-fehérek mestere, Preisinger Sándor is bátran kísérletezett, ezt támasztja alá, hogy egy alkalommal öt helyen változtatott a gárdáján. Varga Szabolcs a félpálya közeléből íveléssel próbálta meglepni a Tóth Dánielt váltó Deczki Mátét, ám a békéscsabai futballista picit tévedett. A másik oldalon Sidibe a földön fekvő védő és kapus mellett vette be az üresen tátongó kaput, de a játékvezető szabálytalanságot látott, így nem növeltük az előnyünket.

“Egy jó erőkből álló NB II-es riválist tudtunk legyőzni meggyőző játékkal, összességében elégedett vagyok a látottakkal. A meccs elején ezúttal is akadtak gondjaink, például többször is egyéni hibát követtünk el az első tíz-tizenöt perc során, de a folytatásban rendeztük a sorainkat. Remekül zártunk hátul, illetve kiváló ütemben támadtuk meg a vendégek labdakihozatalait. Úgy gondolom, ütőképes alapcsapattal rendelkezünk, amelyből ha valaki kiesik, megfelelően tudjuk pótolni” – összegzett Sándor Tamás vezetőedző.

Az edzőmeccsek eredményeire pillantva (hibátlan mutatóval zártuk a nyári felkészülést) bizakodva várhatjuk az NB III-at, amelyet a DVTK II elleni hazai ütközettel nyitjuk augusztus 1-én.

DEAC-Békéscsaba 1-0 (1-0)
Gólszerző:
Bereczki (33.)
A DEAC összeállítása: Tóth D. (Deczki 60.) – Szabó K. (Virág Á 29.), Papp F., Orosz, Bényei, Rauf (Csányi 70.), Sándor T., Spitzmüller (Sárosi 55.), Bereczki (Trencsényi 79.), Tochukwu (Sidibe 55.), Székely. Vezetőedző: Sándor Tamás.