Székely Dávid: Javítani szeretnénk

A Debreceni Egyetem labdarúgói harmadik győzelmükre hajtanak az NB II-ben, ehhez a Kazincbarcikát kellene két vállra fektetniük. Székely Dávid szerint Gyirmóton a második félidőben feljavult a játékunk, ami biztató lehet szerdán.

A DEAC a Kazincbarcika elleni alsóházi rangadón növelheti a pontjai számát, a találkozót szerdán 16 órától rendezik meg a Nagyerdei Stadionban. A tizennyolcadik pozícióban álló csapatunkhoz hasonlóan az egy hellyel hátrébb lévő barcikaiak is hat egységgel gazdagodtak az előző hetekben. A válogatott szünet után egyik gárda sem kapta el jól a fonalat: a borsodiak ötgólos pofont kaptak hazai pályán a Győrtől, míg Takács Péteréket a Gyirmót győzte le 3-0-ra. Balogh Pál vezetőedző Sigér Ákos mellett két olyan játékosra sem számíthat, akinek hétfőn pozitív lett a koronavírus tesztje (klubunk az esetről közleményt adott ki).

“Sajnos a legutóbbi bajnoki nem a terveink szerint alakult, a vereség miatt a táblázaton is visszacsúsztunk. Nem szabad szomorkodnunk, holnap javítani szeretnénk. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen valószínűleg ellenfelünk szintén bizonyítaná, hogy a hétvégi eredmény csak kisiklás volt. Úgy gondolom, a Kazincbarcikát profi futballisták alkotják, így túltették magukat a súlyos vereségen” – szögezte le Székely Dávid.

A DEAC reményei gyakorlatilag egy félidő alatt elúsztak az ALCUFER Stadionban, hiszen a kisalföldiek háromgólos fórra tettek szert. Az viszont örömteli, hogy a térfélcsere után már akadtak biztató momentumok a játékunkban.

“Jól kezdtük a meccset, de az első találat eléggé megfogta a csapatot. A hibáinkat a gyirmótiak könyörtelenül kihasználták. Az egyik legfontosabb tanulsága az volt a mérkőzésnek, hogy az első perctől az utolsóig koncentrálnunk kell. A második félidőben már feljavultunk, bár a szépítés nem jött össze, ám erre a teljesítményre építhetünk szerdán” – mutatott rá a 24 esztendős támadó.

Székely Szolnokon kisebb bokasérülést szedett össze, így lemaradt a Győr elleni bravúros diadalról. Ettől függetlenül együttesünk stabil tagjának számít, a HLSZ adatbankja alapján 469 percet töltött eddig a pályán.

“Kicsit még érzem a bokámat, ettől függetlenül minden gyakorlatot el tudok végezni. Remekül érzem magam a DEAC-ban, a csapattársak hamar befogadtak. A gárda sikere a legfontosabb, bár nyilván örülnék, ha végre megszerezném az első találatomat. Biztos vagyok benne, ha megtörne a jég, az újabb gólok is jönnének” – zárta a mondandóját Székely.

Szeretnénk felhívni a szurkolóink figyelmét, hogy a járványügyi helyzet miatt csak maszkban tekinthetik meg a bajnokit, emellett javasoljuk a négy széknyi távolság betartását.

A DEAC-Kazincbarcika meccset a Debreceni Televízió élőben közvetíti. Az érdeklődők a DTV weboldalán, valamint a Médiacentrum Debrecen alkalmazásán keresztül is nyomon követhetik az eseményeket.

NB II 9. forduló
DEAC-Kolorcity Kazincbarcika SC
2020. 09. 16. (szerda) 16:00, Nagyerdei Stadion

Fotók: Derencsényi István