Tehetséges kapussal bővült a DEAC kerete

Folytatódik az építkezés a Debreceni Egyetem labdarúgócsapatánál. Klubunk legújabb igazolása a tizenkilenc esztendős Acsádi Bence, aki eddig két edzőmeccsen lépett pályára a DEAC-ban.

Alakul az NB II-re készülő DEAC kerete: Takács Péter és Székely Dávid után Acsádi Bence is rábólintott együttesünk ajánlatára. Az ifjú kapus a kis Loki és a Békéscsaba elleni edzőmeccseken már egy-egy félidőt kapott a bizonyításra.

“Tóth Ferencet (csapatunk kapusedzője – a szerk.) már korábban megismertem, ő keresett meg azzal, hogy mi lenne, ha a DEAC-ban folytatnám a pályafutásomat. Szerencsére a csapattársaim hamar befogadtak. Jó a hangulat az öltözőben, emellett az edzések is élvezetesek – kezdte a beszélgetést Acsádi Bence. – Örülök, hogy a két felkészülési találkozón nem kaptam gólt, bár azt is hozzá kell tennem, hogy nem akadt sok dolgom. Amit a szakmai stáb tagjai kértek tőlem, igyekeztem megvalósítani. Úgy gondolom, a bennmaradás lehet az elsődleges célunk a másodosztályban. Bízom benne, hogy én is szóhoz jutok a bajnokságban, ezért fogok dolgozni a tréningeken.”

Acsádinak Szabados Istvánnal és Tóth Dániellel kell megküzdenie a csapatba kerülésért.

“Pisti nem volt számomra ismeretlen, ugyanis amikor a Lokiban védett, sokat edzettünk együtt. Danival is hamar megtaláltam a közös hangot – fogalmazott Bence, aki jellemezte is magát. – Magabiztos vagyok, a reflexeimmel sincs szerintem probléma.”

A cívisvárosi kötődésű hálóőr a Debreceni Labdarúgó Akadémián pallérozódott, majd az osztrák St. Pöltenben is megfordult.

“Egy évet húztam le Ausztriában. Nagy ugrást jelentett, hogy az U17-es korosztályból a felnőttek közé kerültem. Gyorsabban kellett reagálnom és gondolkodnom bizonyos szituációkban. Rengeteget fejlődtem és magabiztosabbá váltam a St. Pöltenben” – mutatott rá Acsádi Bence, aki eddig korosztályos bajnokikon jutott szóhoz.