Tipikus egygólos meccs volt

A Debreceni Egyetem együttese zsinórban hatodik alkalommal maradt pont nélkül a másodosztályban.

A DEAC futballistái az Ajka együttesét fogadták vasárnap délután a DEAC Sportcampuson. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodó együttesünk számára abból a szempontból is fontos volt ez a meccs, hogy ha nem nyer, matematikailag is biztossá válik a kiesése.

Az első félidőben főleg a küzdelem dominált, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. A hatodik percben Orosz Marcell a tizenhatos környékéről adott le egy lövést, de Horváth Dánielnek nem kellett védenie. Néhány minutummal később Zsolnai került kecsegtető helyzetbe, de a löketénél Orosz hősies mentést mutatott be. A szünet előtt kisebb csetepaté alakult ki a pályán, melynek a végén Rétyinek és Sárosinak is sárgát mutatott fel Kovács Imre játékvezető.

A második játékrész során sem lehet azt állítani, hogy futószalagon jöttek volna a nagyobbnál nagyobb lehetőségek. A 70. minutumban Nikitscher lódult meg, majd Sidibe zárta lövéssel a támadást, de Horváthnak ezúttal sem kellett játékba avatkoznia. Ahogy teltek a percek, egyre inkább úgy tűnt, hogy tipikus egygólos ütközetet láthatunk. Ez a felvetés be is jött, de sajnos a vendégeknek sikerült betalálniuk: Csizmadia adott be jobbról, a labda Görgényi elé került, aki három méterről vette be Zöldesi kapuját. Egy közvetett szabadrúgásból egalizálhattunk volna, de Papp Ferenc bombáját blokkolta a sorfal.

A lefújásig már nem változott az eredmény, így eldőlt, hogy csapatunk a következő idényben az NB III-ban állhat rajthoz. Sándor Tamás tanítványai jövő héten a Szentlőrinc ellen lépnek pályára.

DEBRECENI EAC–FC AJKA 0–1 (0–0)
Debrecen, Dóczy József Utcai Egyetemi Sporttelep, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Kovács Imre (Baghy Csaba, Kovács Gábor).
DEAC: Zöldesi – Sárosi, Bényei B., Papp F., Zachán, Orosz M. – Nikitscher (Sándor T., 80.), Spitzmüller (Kertész, 57.), Nagy K., Rezes (Kiss B., 50).– Sidibe. Vezetőedző: Sándor Tamás
Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler T., Tar, Csemer – Szekér, Kenderes Z. – Rétyi (Földi B., 59.), Zsolnai R., Csizmadia Z. (Szűcs K., 88.) – Nagy M. K. (Stoiacovici, 59.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Görgényi (75.)
Sárga lap: Nagy M. (39.), Rétyi (44.), Sárosi (44.), Bényei (91.)