Újabb bosszantó vereség

A Debreceni Egyetem csapata nem tudta megszakítani az idegenbeli rossz sorozatát az NB II-ben.

A DEAC futballistáira nem csak a kb. 450 km-es táv miatt várt rázós meccs Pécsen. Ellenfelünk az előző hetek során 37 pontot szerzett, így a harmadik helyről várhatta a kezdő sípszót. Sándor Tamás vezetőedző több helyen is módosított a Haladás elleni kezdőhöz képest, például az eltiltásából visszatérő Nikitscher és Damásdi egyaránt lehetőséget kapott. A hiányzók miatt a 17 éves Hermann és a 18 esztendős Katona Zoltán is a kispadon foglalt helyet, sőt, utóbbi a ráadásban be is állt.

Az első félidőben a hazaiak birtokolták többet a labdát, de sokáig nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni. Együttesünk gyors ellentámadásokkal próbált veszélyeztetni, de az építkezésbe gyakran bosszantó hibák csúsztak. A negyvenedik percben egy hosszú indításra kimozdult Szabados, de Kónyát nem tudta szerelni, majd Bartha vehette célba az üresen tátongó kaput, ám Belényesi mentett. A szünet előtt Belényesi fejesét magabiztosan hárította Helesfay a másik oldalon.

Alig kezdődött el a második játékrész, máris megszerezhette volna a vezetést a PMFC, ám Geiger elpuskázta a nagy lehetőségét. Ezt követően többször kerültünk a pécsi tizenhatos környékére, ennek ellenére Helesfay reflexeit nem tettük próbára. Az 59. minutumban egy bal oldali beadást követően Preklet Belényesi mellett fejelte a játékszert a DEAC kapujába. Abból a szempontból nem történt 180 fokos fordulat az összecsapáson, hogy sokáig nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A végjátékban aztán felpörögtek az események. A 87. percben egy formás ellentámadás során Nagy Krisztián passzolt a csereként beszálló Kertészhez, aki a bal alsóba lőtt. A hosszabbításban megint magához ragadta a vezetést vetélytársunk, Grabant volt a legjobb helyen a kapu előtt kavarodásnál. Könnyen 2-2-re módosulhatott volna az állás, mivel kisebb tűzijáték alakult ki a pécsi kapu előtt, Helesfay bravúrt mutatott be, míg Burai próbálkozása a kapufán csattant.

Csapatunk zsinórban harmadik alkalommal maradt alul a bajnokságban, ám ezen a találkozón ismét rászolgáltunk volna a pontszerzésre. Nagy Krisztiánék vasárnap 13 órától a második helyen álló Budaörsöt látják vendégül a Dóczy utcai Sportcampusban.

NB II 18. forduló
PÉCSI MFC–DEBRECENI EAC 2–1 (0–0)
Pécs, PMFC Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Káprály Mihály.
PMFC: Helesfay – Króner, Rácz L., Preklet, Katona – Óvári (Bohata, 75.), Futó, Bartha (Tölgyesi, 65.), Hegedűs (Grabant, 65.) – Kónya, Geiger (Batizi-Pócsi, 65.). Vezetőedző: Vas László
DEAC: Szabados – Soltész, Belényesi, Papp F., Orosz M. – Nikitscher, Spitzmüller (Urbin, 83.), Nagy K. – Székely D. (Rezes, 83.), Burai, Damásdi (Kertész T., 75.). Vezetőedző: Sándor Tamás
Gólszerző: Preklet (59.), Grabant (91.), ill. Kertész (88.)
Sárga lap: Rácz L. (38.), Helesfay (58.), Grabant (80.), ill. Székely D. (41.), Belényesi (53.).