Újabb tehetséggel erősítettünk

Al-Sheraji Rauf Mohamed a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán is szépen veszi az akadályokat.

A DEAC vezetősége Al-Sheraji Rauf Mohameddel is megállapodott, a 19 éves futballista egy évre szóló szerződést írt alá. Új játékosunk az előző idényt az NB III-ban szereplő Dunaújvárosban kezdte meg, majd szeptember közepétől a DASE alakulatát erősítette. A megye I-es gárdában nem fukarkodott a találatokkal, tizenöt bajnokin tizenegy alkalommal köszönt be.

“Az együttes sikeres szereplése a fontos, ehhez pedig meccsről meccsre jó teljesítménnyel akarok hozzájárulni. Dunaújvárosban nevelkedtem, rengeteget tanultam ott, a folyamatos fejlődésnek hála pedig a felnőtt csapatban is bemutatkozhattam. Az újvárosi időszakomról a mai napig kellemes emlékeket őrzök. A DEAC-ban remekül érzem magam, kedvesen fogadtak a srácok, és az elmúlt hetek során több baráttal is gazdagodtam. Balszélsőként tudom leginkább kamatoztatni az egyik legnagyobb erényemet, vagyis a gyorsaságomat. Az ötvédős rendszerben kicsit többet kell védekeznem, de ez sem jelent problémát” – nyilatkozta Rauf, akinek a szülei jemeniek, de ő már Magyarországon született, ennek köszönhetően folyékonyan beszéli a nyelvünket. Érdekesség, hogy a harmadosztályban 2018. szeptember 30-án debütált a Hódmezővásárhely-Dunaújváros összecsapáson, ekkor mindössze 16 esztendős volt.

A tehetséges labdarúgó a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán is kitesz magáért, ezt támasztja alá az ötös átlaga, amit idén produkált.

“Édesapám orvos, az ő példája is befolyásolt a felvételi során. Azt tapasztalom, hogy a páciensei nagyon megbecsülik a munkáját, és ez rám is motiválóan hat. Eddig nem okozott gondot a futball és a tanulás összeegyeztetése, de most jön a második év, ami sokak szerint a legnehezebb lesz” – mutatott rá Al-Sheraji Rauf Mohamed, akinek ha most kellene választania, akkor a diploma megszerzése után sebészként szeretne segíteni a bajba jutott embereknek.