Zachán Péter: a legfontosabb a DEAC bennmaradása

A Debreceni Egyetem csapatának új védője értékes tapasztalatokkal gazdagodott Izlandon.

Kedden vált biztossá, hogy Zachán Péter együttesünkben folytatja a pályafutását. A 23 éves középső védő a Paksban 22 NB I-es bajnokin tette le a névjegyét. A fiatal futballista a légióskodásba is belekóstolhatott az akkor még az élvonalban érdekelt Fjölnir Reykjavíkban.

“Négy hónapot töltöttem Izlandon, nagyon jól éreztem magam ott, a kiesés volt az egyetlen negatívuma ennek az időszaknak. Rengeteg tapasztalatot szereztem, amit bízom benne, hogy itt kamatoztathatok. Örültem a DEAC megkeresésének, reményeim szerint mindkét fél profitálni fog az együttműködésből. Először múlt pénteken edzettem együtt a srácokkal, úgy érzem, hamar megtaláltuk a közös hangot. A Loki elleni edzőmeccsen negyvenöt percet töltöttem a pályán. Stabilnak éreztem a védekezésünket, bár nyilván lehet még csiszolni rajta” – nyilatkozta új futballistánk.

Zachán elmondta, hogy a keleti régió eddig sem volt ismeretlen terep neki, ugyanis a nagyszülei Nyíregyházán élnek. A beilleszkedését az is megkönnyíti, hogy többek között Zöldesi Illéssel és Sármány Kristóffal már korábban baráti viszonyt ápolt.

Sándor Tamás legénysége vasárnap folytatja a szereplését a bajnokságban. A dorogi ütközetet nyugodtan nevezhetjük “hatpontosnak”, mivel mindkét gárda a kiesés elől menekül.

“Az a legfontosabb, hogy a csapat bennmaradjon, amire egyébként reális esélyt látok. Bízom benne, hogy minél több mérkőzésen léphetek pályára. Jó lenne, ha a sikerekből egy-két góllal én is kivenném a részemet. Korábban a hátsó alakzat minden posztján kipróbáltak, sőt, védekező középpályásként is bevetettek már” – zárta mondandóját Zachán Péter, aki korábban az U21-es válogatott mezét két meccsen viselhette.