A kupadöntős érkezik

A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata az Extraliga második fordulójában a Kecskemétet fogadja a DESOK-ban, az összecsapás vasárnap 17 órakor kezdődik.

Az előző idény a koronavírus miatt a röpiseknél is idő előtt befejeződött, de a Magyar Kupában ki tudták osztani az érmeket. A fináléban csak egy hajszál választotta el a Kecskemétet a tróntól, ám végül a Pénzügyőr nyerte az öldöklő, ötszettes csatát. Ebből az eredményből is látszódik, hogy a hétvégén sem lesz könnyű dolga a DEAC-nak, és ezzel tisztában van Imre Tibor is.

“A papírforma alapján az ellenfél az esélyesebb, de meg szeretnénk nehezíteni a dolgát. A bravúrt sem zárom ki, ám ehhez mindenkinek a maximumot kell kiadnia magából. A Kecskemétnek jól sikerültek a nyári átigazolásai, ennek köszönhetően még erősebbé vált” – nyilatkozta 21 esztendős játékosunk, aki a “hírös” városi együttesből Nagy Józsefet, Kaszap Tamást és Krupánszki Olivért emelte ki.

Együttesünk az előző héten a bajnoki cím egyik favoritjának tartott Kaposvár csarnokában nyitotta az új szezont. A meccset ugyan 3:0-ra elbuktuk, ennek ellenére a második játszmában nyújtott teljesítményre bátran építkezhetünk.

“A második szettben valóban tartottuk a lépést a kaposváriakkal, nagyobb szerencsével akár össze is jöhetett volna az egyenlítés” – mutatott rá Imre, akinek a vereség ellenére örökké emlékezetes lesz a Somogy megyei találkozó, hiszen először játszhatott az Extraligában. “Egészséges drukk dolgozott bennem, de nem izgultam annyira. Jól éreztem magam a pályán, úgy érzem, nem is nyújtottam rossz teljesítményt. A nyitásfogadásaim rendben voltak, sajnos a támadásokból annyira nem tudtam kivenni a részemet, bízom benne, hogy ez a Kecskemét ellen változni fog. A srácoknak is hálás lehetek, hiszen rengeteget segítettek” – zárta mondandóját Imre Tibor.

Extraliga 2. forduló
DEAC-Kecskeméti RC
2020. 09. 27. (vasárnap) 17:00, DESOK

Fotók: Derencsényi István