Búcsú a Magyar Kupától

A Debreceni Egyetem csapata a fővárosban is vereséget szenvedett a címvédőtől.

Már a sorsolás pillanatában lehetett tudni, hogy nem a DEAC lesz a Pénzügyőr elleni MK-negyeddöntő favoritja. Együttesünk továbbjutási esélyei az első mérkőzésen minimálisra csökkentek, mivel a címvédő 3:0-s győzelmet aratott a DESOK-ban. A visszavágó előtt Ádám András elmondta, hogy szeretnék megszorongatni a fővárosiakat, ez végül két játszma során össze is jött.

A meccs elején egyik csapat sem tudott nagyobb fórra tenni, majd a PSE 9:8 után egy 4:0-s sorozattal rukkolt elő. Kiss Dániel két nyitásának sem találtuk az ellenszerét, így 20:13-nál Fodor Antal másodszor kért időt. Edzőnk intelmei szerencsére nem süket fülekre találtak, ugyanis Hubicska megoldásával felzárkóztunk (22:19). Sajnos a folytatásban csak hazai pontokat jegyezhettünk fel, a szettet Kiss zárta le.

A második játékrészben átrohant rajtunk a Pénzügyőr. A játszma közepén 12:5 állt az eredményjelzőn, és a folytatásban több bosszantó hibát követtünk el, így a hátrányunk még nagyobbra duzzadt (17:8). 21:10-nél vezetőedzőnk újra magához hívta a tanítványait, de ellenfelünk hamar dűlőre vitte a dolgokat. Szerencsére ez az etap nem nyomta rá a bélyegét a teljesítményünkre, mivel a harmadik felvonásban Hubicska akciója után már 10:7-re vezettünk. 10:10 után 15:15-ig felváltva születtek a pontok, majd megint ritmust váltott Jókay Zoltán legénysége (18:15). A hajrá is szoros volt, Bagicsnak köszönhetően 23:21-re zárkóztunk fel, ám ennél jobban már nem tudtuk megközelíteni a PSE-t.

A budapestiek tehát kettős győzelemmel jutottak a legjobb négy közé a Magyar Kupában. Hazai oldalon Kovács tizenöt és Kiss tizenegy pontjával nagy szerepet vállalt a diadalból. A debrecenieknél Bagics Balázs és Hubicska Patrik kilenc-kilenc egységgel zárta a találkozót.

Fodor Antal az összecsapás után elmondta, akadtak hiányzók a DEAC-ban, ennek ellenére igyekeztek megnehezíteni a Pénzügyőr dolgát. Vezetőedzőnk hozzátette, főleg a nyitásfogadásokon kell csiszolniuk.

Magyar Kupa-negyeddöntő második mérkőzés
Pénzügyőr-DEAC 3:0 (25:19, 25:12, 25:21)
Továbbjutott a Pénzügyőr kettős győzelemmel.