Győzelem az első hazai meccsen

A Debreceni Egyetem alakulata Fazekas Balázs vezérletével fektette két vállra a dunaújvárosiakat.

A DEAC férfi röplabdázói a Pénzügyőr elleni vereséggel nyitották a 2021/2022-es szezont. Fodor Antal legénysége vasárnap délután a Dunaújvárost látta vendégül. Sokan úgy vélik, az alapszakasz után ez a két gárda küzd meg majd egymással a bennmaradásért.

A találkozó első két pontját a vendégek szerezték, ám ezt követően főleg Fazekas Balázs vezérletével egyre nagyobb fórra tettünk szert, 7:3-nál jött is Tomanóczy Tibor időkérése. A kisebb kupaktanács nem hozott gyökeres fordulatot, hiszen magabiztosan őriztük az előnyünket. 18:13-nál ismét elbeszélgetett tanítványaival Tomanóczy, és ez a “fejmosás” most hatott, ugyanis felzárkóztak az újvárosiak (20:19). Szerencsére a hajrában nem remegtek meg a kezek hazai oldalon, az első szettet végül Fazekas zárta le.

A második játékrészben sokáig minimális különbség volt a felek között, először egynél nagyobb differencia Tóth András ászánál jött létre (9:7). Az etap derekán Fazekas újra letette a névjegyét, ezzel 15:11-re módosult az eredmény. A hajrához közeledve főleg Hatvany villanásainak köszönhetően felzárkózott az Újváros, de Fazekassal ismét nem bírtak a Fejér megyeiek.

A harmadik szakasz első periódusában bebizonyították a vendégek, hogy nem szabad lebecsülni őket. Több hiba is becsúszott a játékunkba, ennek köszönhetően 7:11 állt az eredményjelzőn,  Fodor Antal pedig megunta a látottakat, és magához hívta a hazai játékosait. Sokáig úgy tűnt, hogy nem három játszma alatt fejezzük be az ütközetet, de szerencsére a kulcspillanatok során rendre jó döntéseket hoztunk, így Veres Bence blokkjának hála nagyon közel kerültük a diadalhoz (23:21). A hátralévő időben kontrolláltuk a találkozót, amit végül a remek napot kifogó Fazekas zárt le. 25 éves húzóemberünk 27 pontot termelt, ezzel a győzelem egyik fő letéteményesének bizonyult.

Bagicsék a következő fordulóban a nyáron kiválóan erősítő Kistext gárdáját látják vendégül.

Extraliga 2. forduló
DEAC-DKSE 3:0 (25:23, 25:23, 25:23)

Fotók: Kovács Anikó