Hangolunk az Extraligára

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázóinak véget ért a szabadság, Fodor Antal tanítványai ismét munkába álltak. Együttesünk programjában székesfehérvári felkészülési torna is szerepel.

A koronavírus miatt röplabdázóinknak is kurtán-furcsán ért véget a 2019/2020-as szezon. Fodor Antal tanítványai az új idényt az Extraligában kezdik meg, a mezőnyt a DEAC mellett a Dunaferr, a Pénzügyőr, a Kaposvár, a Kazincbarcika, a Kecskemét és a MAFC alkotja.

“Nem csak a klubunk, hanem a magyar férfi röplabdázás életében is komoly mérföldkőnek számít az Extraliga, nagyon színvonalas bajnokság előtt állunk. Információink szerint mindegyik csapatnál legalább kettő, de inkább három-négy légiós fog szerepelni. Ebből a szempontból a DEAC lesz a kakukktojás, ugyanis nálunk csak magyar játékosok szerepelnek, és erre büszkék vagyunk. Nehéz év vár ránk, amely során minden apró sikerből erőt meríthetünk. Azért dolgozunk, hogy ne legyünk alárendelt szerepben a pontvadászatban. Az elkövetkező hetekben két edzőmeccset játszunk a Miskolccal, emellett Székesfehérváron egy tornán indulunk, ahol többek között a Pénzügyőr is rajthoz áll” – nyilatkozta Fodor Antal.

Keretünkben nem történtek óriási változások a holtszezon során. Szerencsére az alapemberek a maradás mellett tették le a voksukat, az érkezési oldalon pedig csupán Imre Tibor neve szerepel.

“A DEAC több meccsére kilátogattam a legutóbbi szezonban. A nézőtéren is megtapasztalhattam a csapat motiváltságát, ami inspirálóan hatott rám. Emellett erős riválisok ellen bizonyíthatok, ez szintén motivált, amikor meghoztam a döntést. Jelentős ugrás lesz az NB II után az Extraligában szerepelni, hozzá kell szoknom a nagyobb iramú mérkőzésekhez” – mondta Imre, aki Nyíregyházáról érkezett együttesünkhöz.

Hubicska Patrik a csonka bajnokságban a Debreceni Egyetem alakulatának egyik húzóembere volt, jó teljesítményére az új idényben is szükség lesz.

“Sajnos június elején megsérültem, eltört a bokacsontom és elszakadt a bokaszalagom, így a nyár a rehabilitáció jegyében zajlott, és ez még mindig folyamatban van. Szerencsére már olyan állapotba kerültem, hogy a csapattal megkezdhettem az alapozást” – mutatott rá Hubicska Patrik.

A DEAC az első fordulóban Kaposváron vendégeskedik, a mérkőzést szeptember 18-án rendezik meg.