Hátrányból várhatjuk a visszavágót

A Debreceni Egyetem csapata nem tudott meglepetést okozni.

A DEAC férfi röplabdázói a Pénzügyőrt fogadták vasárnap délután a DESOK-ban. A koronavírus miatt bevezetett szigorításoknak hála a drukkerek csak az interneten láthatták a két gárda Magyar Kupa-mérkőzését. Fodor Antal tanítványai egyébként közel egy hónap után játszhattak ismét tétmeccset.

3:0-s sorozattal nyitották a találkozót a vendégek. 6:10 után egyenlítettünk, de a PSE megint ellépett (10:14). Ellenfelünknél a brazil Reffatti ipari mennyiségben termelte a pontokat. A saját dolgunkat olykor bosszantó hibákkal nehezítettük meg. Az első szettet végül Reffatti zárta le.

A második játszma elejét megnyomták a fővárosiak (1:5). Kiss Imre blokkjának hála faragtunk a hátrányon (8:10), de Jókay Zoltán legénysége nem engedett minket közelebb. 12:14-nél még felcsillant a remény, de ezt vetélytársunk hamar szertefoszlatta.

A folytatásban mindkét edző elkezdte forgatni a csapatát. A DEAC-ban többek között szóhoz jutott az az Imre Tibor is, aki ma ünnepli 22. születésnapját. Érdekesség, hogy a harmadik játékrészben is lekopírozták az együttesek az első két etap végeredményét (18:25).

A negyeddöntő odavágóján tehát nagy lépést tett a továbbjutás felé az esélyesebb Pénzügyőr, amely februárban megnyerte a sorozatot. A második felvonást a tervek szerint jövő vasárnap rendezik meg Budapesten.

“Azt, hogy egyáltalán meccset tudtunk játszani ebben a helyzetben, nagyon jó dolognak tartom. Örültünk, hogy végre pályára léphettünk, és egy ilyen szinten lévő rivális ellen gyakorolhattunk. Nincs okunk a szégyenkezésre, hiszen tizennyolc pontot csináltunk minden játszmában. Be kell vallani, hogy a Pénzügyőr bajnokesélyes, míg mi azért fogunk küzdeni, hogy megőrizzük az Extraligás tagságunkat” – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzés
DEAC-Pénzügyőr SE 0:3 (18:25, 18:25, 18:25)

Fotók: Kovács Anikó