Hoznánk a kötelezőt

Gáspár Krisztina abban bízik, hogy a Debreceni Egyetem együttese három játszma alatt eldönti a hétvégi bajnokit.

A DEAC női röplabdázói vasárnap 11 órától a Salgótarján elleni hazai összecsapáson folytatják a szereplésüket az alsóházban. A papírforma alapján egyértelműen együttesünk az összecsapás favoritja, hiszen a Nógrád megyeiek ebben a szezonban még nem tudtak diadalmaskodni a pontvadászatban.

“Nem szeretném lebecsülni az SBTC-t, de ki lehet jelenteni, hogy kötelező győzelem előtt állunk. Jó lenne, ha három szett alatt lezárnánk az összecsapást, és annak is örülnék, ha egyik játszmában sem engednénk az ellenfélnek tíz pontnál többet – kezdte a beszélgetést Gáspár Krisztina. – Lesznek hiányzóink, Ratkos Petra például még mindig sérült, és Szabó Csengére sem számíthatunk, ennek ellenére bő a keretünk, így nem okozhat gondot a pótlásuk. Kicsit furának tartom, hogy 11 órára tették a meccset, bár én korábban gyakran röplabdáztam délelőttönként. Szerintem senkinek sem fog problémát okozni a kezdési időpont” – fogalmazott 20 esztendős játékosunk.

Együttesünk az előző héten 3:1-re maradt alul Miskolcon. Gáspár Krisztina úgy véli, ezen a meccsen saját magukat verték meg.

“Olyan érzésem volt, hogy biztosra vettük a diadalt, emiatt hiányzott belőlünk a kellő tűz és akarat. Sajnos nekem sem ment úgy a játék, ahogy reméltem. A második szettben a kezdőben kaptam helyet, ám nagyon izgultam, ami egyébként nem jellemző rám. Bízom benne, hogy ha hétvégén lehetőséget kapok, ezúttal jobban tudok élni vele” – szögezte le az ütőnk.

Gáspár Krisztina szezon közben csatlakozott a keretünkhöz. Elmondása szerint az előző hetek során már teljesen beilleszkedett.

“Mindenkit nagyon megszerettem, és Kuszkó Zsolt vezetőedzővel szintén remek viszony ápolok. Sokat köszönhetek neki, hiszen hasznos dolgokat tanultam tőle, többek között a labdaérintésekkel és a sáncokkal kapcsolatban, ennek hála pedig rengeteget fejlődtem” – zárta mondandóját Gáspár Krisztina.

NB II Kelet alsóház
DEAC-SBTC
2020. 03. 07. (vasárnap) 11:00, DESOK – zárt kapuk mögött