Jár a dicséret

A Debreceni Egyetem csapata feladta a leckét a Kaposvárnak.

A DEAC férfi röplabdázói a kaposváriakat fogadták az Extraliga szombati játéknapján. Hubicska Patrik pontjával indult a találkozó, majd egy blokkról a pályán kívülre pattanó labdával először vezettek a vendégek (2:3). Hubicska szerváival meggyűlt a bajuk a somogyiaknak, 10:6-nál időt is kért Ruben Wolochin. Hubicska mellett Fazekas Balázs termelte a pontokat, de minden játékos valamilyen módon kivette a részét az első szett megnyeréséből, amely Kiss Imre megoldásával zárult.

Az elején tehát “megráncigáltuk az oroszlán bajszát”, amely a második felvonásban hamar megnyugtató előnyre tett szert, egy cívisvárosi kommunikációs hiba miatt 2:7-re módosult az állás. Ebben a játékrészben is akadtak fellángolásaink (elég csak Fazekas finom ejtésére gondolni), de a Kaposvár megérdemelten egalizált.

A harmadik felvonásban egy 4:0-s sorozattal rukkolt elő a Kaposvár, ennek köszönhetően 6:9 állt az eredményjelzőn. Sokáig üldöztünk riválisunkat, de az erőfeszítésünk kifizetődött, ugyanis egyenlítettünk (24:24). Sajnos a végjátékban Horváth Kristóf bebizonyította, hogy a DEAC liberója, Mészáros Zoltán miért nevezte őt a pontvadászat egyik legjobb ütőjének.

A negyedik játékrészben Tóth András mesteri sáncainak hála 9:6-ra vezettünk. Rezgett a léc a Kaposvárnál, 19:18-nál Wolochin próbált nyerő tanácsokat adni fiainak. Szavai hatottak, hiszen a bajnokság egyik éremesélyese lezárta az ütközetet.

A debreceni fiúk előtt is le a kalappal, ugyanis szívüket-lelküket kitették a pályára.

“Az igazat megvallva én sem gondoltam volna, hogy ennyire meg tudjuk szorongatni a Kaposvárt, gratulálok a fiúknak! Nagyon egyben volt ma a csapat, ezt pedig nem akartam cserékkel megtörni. A negyedik szett végén több hibát elkövettünk, ami a fáradtsággal magyarázható. Lelkesen tesszük a dolgunkat, remélem, ennek meglesz eredménye” – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

“Ilyen szoros vereségeknél mindig marad az emberben némi hiányérzet. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy izgalmas meccset vívjunk a kaposváriakkal. A végjátékban már érződött rajtunk a fáradtság, de egyetlen pillanatra sem adtuk fel a harcot. Ez egy jó évkezdet volt, ezt kell folytatnunk. Nagyon elégedett vagyok a csapattal!” – fogalmazott Bagics Balázs.

Hubicskáék következő bajnokija február 6-án lesz, ekkor a MAFC érkezik a DESOK-ba.

Extraliga 8. forduló
DEAC-FINO Kaposvár 1:3 (25:18, 17:25, 24:26, 21:25)

DEAC: Tóth A. 2, Bagics 11, Kiss I. 7, Fazekas 15, Hubicska 18, Ádám 4. Csere: Mészáros Z. (liberó).

Fotók: Derencsényi István