Megizzasztottuk a kupagyőztest

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a Pénzügyőr otthonában folytatták a szereplésüket az Extraligában. Fodor Antal tanítványai a szezon legjobb teljesítményt nyújtották a fővárosban.

Szorosan indult a vasárnapi meccs, majd Kiss Dániel 12:9-re módosította az eredményt. Egy 6:0-s sorozat után Fodor Antalnak időt kellett kérnie (18:12). A folytatásban kicsit közelebb tudtunk zárkózni, de Kiss lezárta az első szettet (25:20). A második játszmát remekül nyitotta a DEAC, Imre Tibor pontjával 5:11-re módosult az állás. 9:13 után ismét megrázta magát a PSE, amely fordítani is tudott (14:13). A hajrában Remete révén egyenlítettünk, ám 22:22 után már csak a hazaiak megoldásai ültek. A harmadik játékrészben sokáig Jókay Zoltán tanítványai domináltak, de Hubicskáék nem adták fel a küzdelmet. Ezúttal együttesünk produkált egy remek szériát, aminek köszönhetően átvette a vezetést (17:18). Az utolsó etap “hosszabbításban” dőlt el, a Pénzügyőr végül 3:0-s győzelmet aratott. A találkozón Kovács tizenöt és a brazil Reffatti tizennégy ponttal vétette észre magát, nálunk Fazekas vitte a prímet a tíz egységével.

Fodor Antal a szövetség weboldalának elmondta, játékosai a szezon legjobb teljesítményét nyújtották ezen az összecsapáson. A DEAC legközelebb november 1-én lép pályára a bajnokságban, ekkor a Kazincbarcikát fogadja a DESOK-ban.

Extraliga 5. forduló
LV Sport Pénzügyőr SE-DEAC 3:0 (25:20, 25:22, 28:26)