Nem tudtuk borítani a papírformát

A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata a FINO Kaposvár csarnokában kezdte az új szezont. A meccset az esélyesebb hazaiak nyerték meg 3:0-ra, de Fodor Antal tanítványait nem érheti kritika.

Nyugodtan nevezhetjük a Kaposvárt a honi férfi röplabdázás zászlóshajójának, hiszen tizennyolc alkalommal ünnepelhetett bajnoki címet, emellett ugyanennyiszer végzett az élen a Magyar Kupában. A Somogy megyeiek a nyáron még acélosabbá váltak, így nem véletlen, hogy idén is érmes álmokat dédelgetnek. Ezzel szemben a DEAC kerete alig változott a holtszezon során, a húzóemberek maradtak, az érkezési oldalon pedig Imre Tibor és F. Nagy Bence neve szerepel.

A hazaiak mestere, Ruben Wolochin nem számíthatott a légiósaira, mivel nem volt rendben a sportorvosi igazolásuk. Ettől függetlenül sem várt könnyű meccs együttesünkre. Jobban kezdtük az első játszmát, Fazekas megoldásával 3:1-re vezettünk. A Kaposvár egyre jobban elkapta a ritmust, 18:12-es eredménynél Fodor Antal időkéréssel próbálta megtörni az ellenfél lendületét. Végül Keen Cameron zárta le az első felvonást (25:18). A második játékrészben tapadtunk a házigazdára, 10:9 után zsinórban négy pontot termeltünk. A végjátékban 23:21-et követően egalizáltunk, de a szettgyőzelem nem sikerült. Az utolsó szakasz derekán öttel mentek a kaposváriak (15:10). A bajnokesélyes végül 3:0-s diadallal nyitotta a szezont.

“A külföldiek nélkül is nagyon erős Kaposvárral csaptunk össze, ezt támasztja alá, hogy több válogatott kerettagot vonultatott fel. A második játszmát kis szerencsével meg is nyerhettük volna. Kissé döcögött ugyan a játékunk, ám így is elégedettek vagyok a fiúk teljesítményével. Ebben a mezőnyben minden apró sikerért meg kell küzdenünk” – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

A DEAC a következő fordulóban a Kecskemétet látja vendégül a DESOK-ban, a találkozó jövő vasárnap 17 órakor kezdődik.

Extraliga 1. forduló
FINO Kaposvár-DEAC 3:0 (25:18, 25:23, 25:19)

Fotó: Fino Kaposvár (Facebook)