Röplabdamaraton lesz a DESOK-ban

Bajnokit és kupameccset is rendeznek a csarnokunkban.

A röplabda szerelmeseinek érdemes lesz a DESOK-ba ellátogatniuk vasárnap, hiszen női és férfi csapatunk is pályára lép. A program 13.30-kor kezdődik, ekkor Fodor Antal legénysége igyekszik kiharcolni a továbbjutást a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Rákosmente ellen. A párharc odavágóján adminisztratív okok miatt nem tudtunk kiállni, így ezt a találkozót 3:0-ra “nyerte” ellenfelünk. A rákosmentiek egyébként jelenleg az ötödik helyen állnak az NB I-ben, öt meccsükből kettőt behúztak, hármat pedig elbuktak.

“Mi leszünk az összecsapás esélyesei, reális esélyt látok a továbblépésre. A rákosmenteiek eredményeit figyelve az látszódik, hogy ha jó napot fognak ki, megnehezíthetik a dolgunkat” – mutatott rá Fodor Antal vezetőedző.

Amennyiben a DEAC ledolgozza a hátrányát, a következő körben a Pénzügyőrrel találkozik. A különbség eltüntetéséhez arra van szükség, hogy a meccs első szakaszát 3:0-ra vagy 3:1-re nyerjük, emellett az aranyszettet is sikerrel kell vennünk.

18 órától női röplabdázóink kerülnek a fókuszba. Az NB II E-csoportjában második helyen álló együttesünk a hetedik pozícióban tanyázó Diósgyőrt látja vendégül. Kuszkó Zsolt tanítványai október 10-én már két vállra fektették a diósgyőrieket (3:0).

“A három pont begyűjtésére törekszünk ezúttal is. Ehhez precíz játékra lesz szükség, emellett a saját tempónkat kell diktálnunk. Sajnos az előző hétvégén vereséget szenvedtünk a Nyíregyháza otthonában. Rengeteg hiányzó nehezítette akkor a dolgunkat, de akik elutaztak, mindent megtettek a minél jobb eredményért. Vasárnap sem lesz teljes a keretünk, ettől függetlenül a győzelem a célunk. Hazai környezetben mindig könnyebb játszani, hiszen az utazás nem szívja le az energiánkat, valamint a szurkolóink buzdításából erőt meríthetünk” – fogalmazott csapatkapitányunk, Szabó Csenge.

Az ütközeteket a szurkolók ingyen tekinthetik meg, de a belépéshez védettségi igazolványra van szükség, aminek az érvényessége egy fényképes dokumentummal támasztható alá. Fontos információ, hogy a járványhelyzet miatt a csarnokunkban kötelező a maszkviselés!

Magyar Kupa-nyolcaddöntő 2. mérkőzés
DEAC-Rákosmente
2021. 12. 05. (vasárnap) 13:30, DESOK

Női NB II E-csoport
DEAC-DVTK
2021. 12. 05. (vasárnap) 18:00, DESOK