Tornagyőzelemmel indították a strandröpis idényt

A DEAC játékosa, Fazekas Balázs elárulta, hogy az országos bajnokságon is szeretnének rajthoz állni.

Közeleg a nyár, ennek egyik jele, hogy beindult a strandröplabdázóknál az új idény. A hétvégén Hajdúnánáson megrendezték a helyi bajnokság első fordulóját, amelyen a férfiaknál Fazekas Balázs Hubicska Patrikkal állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. A kettős a díszes serleg mellett százötven ranglistaponttal is gazdagodott.

“Annak ellenére is remekül sikerült ez a verseny, hogy nem tudtunk sokat edzeni homokon – mutatott rá Fazekas. – Kedvező volt az idő, emellett erős mezőny gyűlt össze Nánáson. Nem adták ingyen ezt a kupát, többször is megizzadtunk a győzelemért, a döntő kifejezetten izgalmasan alakult. Szeretnénk az országos bajnokságon is szerepelni (erre tizenhat duónak nyílik lehetősége – a szerk.), ehhez bizonyos mennyiségű ranglistapontot kell szerezni. Ha minden a tervek szerint alakul, hétvégén egy B-kategóriás viadalon indulunk Budapesten, majd a következő hónapban jönnek az A-kategóriás események, amelyeken további értékes pontokkal gazdagodhatunk. Úgy érzem, jó párost alkotunk Patrikkal, ő mezőnyemberként vette ki a részét a sikerekből, én pedig blokkoló voltam” – árulta el a 25 esztendős játékos.

Férfi röpiseink a következő idényben is az Extraligában szerepelhetnek. Az elmúlt hónapok során Fazekas Balázs ipari mennyiségben termelte a pontokat. Szerencsére Fodor Antal vezetőedző az új szezonban is számíthat a kulcsemberünkre.

“Szeretek itt játszani, Tóni bácsi bízik bennem, a csapattársaimmal pedig remek viszonyt ápolok, ami nem mellékes. Szerintem nem nyújtottam rossz teljesítményt a mostani idényben, de azt érzem, hogy több van bennem. Egy-egy hiba után olykor elbizonytalanodom, ezen szeretnék változtatni” – zárta mondandóját Fazekas.

Fotók: Borók Orsolya