Új posztján sem jött zavarba

A Debreceni Egyetem férfi röpisei ebben az idényben több szép diadallal örvendeztették meg a szurkolókat. Hubicska Patrik szerint a teljesítményükkel sok embernek okoztak meglepetést.

Folytatják vagy nem folytatják? Ez a kérdés foglalkoztatja a röplabda szerelmeseit is. A szövetség néhány hete kiadott egy közleményt, amelyben az állt, hogy a honi bajnokságokban május 15-ig biztosan nem rendeznek összecsapásokat. Ennek ellenére az Extraligában szereplő együttesünk tagjai otthoni környezetben próbálják megőrizni az erőnlétüket.

“Fodor Antal azt kérte tőlünk, hogy szakítsunk időt az edzésekre” – kezdte a beszélgetést Hubicska Patrik. “Itthon végzek erőnléti tréningeket, de labdás gyakorlatokra nem igazán van lehetőségem. Nagyon hiányzik a csapat, Tóni bácsi és a röplabda is. Örülnék, ha tudnánk folytatni a szezont, bár erre egyre kisebb esélyt látok. Betartom a különböző óvintézkedéseket, nem igazán mozdulok ki a lakásból. Hogy mivel tudok kikapcsolódni? Szeretek sorozatokat és filmeket nézni. Nincs igazán kedvenc műfajom, inkább egy-egy téma tud megfogni. A Nyíregyházi Egyetem hallgatója vagyok, nálunk is távoktatás zajlik. A tanulást sem hanyagolom el” – mondta 25 esztendős játékosunk.

A DEAC az alapszakaszban a B-csoportban vitézkedett. Együttesünk tizenegy meccséből hatot sikerrel vívott meg, a mérleg öt vereséggel válik teljessé. A produkciónak köszönhetően a fiúk bejutottak az Extraligába. A bajnokság második fázisában sem érhette kritika Fodor Antal legénységét, hiszen a Kecskemét és a MAFC legyőzése komoly fegyverténynek számít.

“A szezon előtt az Extraligába kerülést céloztuk meg, szerencsére sikerült megvalósítanunk a tervünket. A Dunaújváros otthonában játszottunk egy ki-ki mérkőzést, amelyet 3:0-ra nyertünk meg. Nagyon örültünk ennek a diadalnak. Az Extraligában – minket leszámítva – mindegyik csapatban szerepeltek külföldiek, ennek ellenére többször is borítottuk a papírformát. Jó idényt futottunk, talán sokakat megleptünk a teljesítményünkkel” – mutatott rá Hubicska.

Patrik egyértelműen húzóembere a csapatunknak. Az utóbbi hónapokban több meccsen is fontos szerepet vállalt a sikerekből.

“Tavaly még átló voltam, de idén négyes ütő lettem. Eleinte kicsit szokatlan volt az új pozíció, ám az idő múlásával egyre jobban megtetszett. Nem zártunk rossz évet, de még jobbat szeretnék. Remek döntés volt, amikor a DEAC-hoz igazoltam. Pozitív élményekkel gazdagodtam, sokat fejlődtem és rengeteget tanultam Tóni bácsitól” – zárta mondandóját Hubicska Patrik, aki 2018-ban tért vissza alakulatunkhoz.