Visszavághatunk az éllovasnak

Túróczi Enikő úgy véli, a Debreceni Egyetem alakulata az októberi vereséghez képest több területen is előrelépett.

A DEAC női röplabdázói hét forduló alatt csak egyszer kaptak ki az NB II E-csoportjában. Ezt jelen esetben azért kell hangsúlyozni, mert Kuszkó Zsolt együttese szombaton azzal a Nyíregyházával találkozik, amelyikkel nem bírt az első játéknapon. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ellenfél október elején 3:0-ra diadalmaskodott a DESOK-ban. Ez az összecsapás számunkra nem csak a vereség, hanem Gáspár Krisztina súlyos sérülése miatt is szomorú emlék maradt.

A listavezető fogadja a második helyezettet, vagyis nyugodtan nevezhetjük rangadónak a találkozót. Amikor alulmaradtunk a Nyíregyháza ellen, akkor eléggé kevés játékos állt az edző rendelkezésére, valamint nem igazán voltunk még összeszokva. Most minden szempontból jobbnak ítélem meg a helyzetünket. Az szintén örömteli, hogy ha akad hullámvölgy a játékunkban, az csak néhány labdamenetig tart, korábban ez jobban rányomta a bélyegét a teljesítményünkre. Nyilván szeretnénk nyerni, ezzel pedig visszavághatnánk a nyíregyháziaknak, de azt sem szabad elfelejteni, hogy kiváló szakmai munka zajlik náluk is, így nem lesz könnyű dolgunk – mutatott rá Túróczi Enikő.

21 éves röplabdázónk már január óta a csapatunkkal készült, de a bajnokságban csak a mostani idénytől segítheti a DEAC-ot.

Nagyon vártam már a bemutatkozást, jól érzem magam a klubban, remek közegbe kerültem. Molnár Pannával oldjuk meg a liberó posztot. Nincs közöttünk semmilyen rivalizálás, inkább az a jellemző, hogy segítjük és biztatjuk a másikat. Azt is mondhatnám, hogy a csapaton belül kisebb egységet alkotunk ketten – zárta mondandóját Túróczi Enikő.

NB II E-csoport
Nyíregyházi Sportcentrum-DEAC
2021. 11. 27. (szombat) 13:00, Continental Aréna

A tabella: