Idén is sikeresen zárult a tenisz U14-es bajnokság

Ismét a Böszörményi úti Campuson található Teknős-csarnok adott otthont az UNIDEB U14-es korosztályos magyar teniszbajnokságnak, amelyen három DEAC-versenyző is részt vett. A lányoknál Bányai Boglárka és Péter Lili, míg a fiúknál Ősz Páll György sikereiért szoríthattunk.

A debreceniek közül egyéni versenyszámokban Bányai Boglárka jutott a második fordulóba. A párosoknál Péter Lili és budapesti társa a negyeddöntőben maradt alul a későbbi finalista párossal szemben.

Varga Ákos versenyigazgató, a házigazda DEAC teniszutánpótlásának vezetője honlapunknak elmondta, hogy a visszajelzések alapján az esemény a résztvevő gyerekek számára nagy élmény volt, köszönhetően támogatóinknak: Debreceni Egyetem, Global Sport Kft., Farmmix Csoport, BeStrong, Ötvös Aranyékszer, Vitajó Cipók, Szőke Cukrászda, Mandula Cukrászda.

A tornán egyébként a fiúknál Kincses Kolos dominált: egyesben az öt mérkőzésén mindössze tíz játékot veszített, a döntőben is csupán kettőt, s párosban Major Áron társaként szintén érvényesíteni tudták a papírformát a fináléban is. Debrecenben szerzett trófeái voltak zsinórban a 13. és 14. korosztályos magyar bajnoki címei.

A lányoknál megvédte elsőségét a szegedi színekben szereplő tehetség, Bíró Melinda. Szorosabb csatát ígért a finálé, ám a 2. kiemelt Farkaslaki Hints-Flóra (MTK) mindössze három játékot tudott nyerni a Gellért SE teniszezője elleni döntőben.