Kovács Krisztián: A legfontosabb feladatunk most a kiválasztás

Kovács Krisztián személyében új vezetőedzővel kezdte meg a munkát U14-es csapatunk, amely a 2021/22-es szezonban a legmagasabb osztályban fog szerepelni. 

Az előző szezonban még a Loki Focisuli U14-es gárdáját irányította Kovács Krisztián, amellyel megnyerte a regionális bajnokságot. A kiváló szakember már utánpótlásunk szakmai stábját erősíti, a következő bajnoki szezonra az ő vezetésével készül korosztályos csapatunk. Az új szezonban komoly kihívás vár a fiatalokra, hiszen a legmagasabb osztályban mérettethetik meg magukat, a játékosok már el is kezdték a felkészülést.

„A Loki Focisuli egyedül nem biztos, hogy az NB I-es indulás feltételeit magára tudta volna vállalni, ezért úgy döntöttünk, csatlakozunk a DEAC nagy családjához. Szerencsére folytathatom a munkát, ugyanis a vezetőség engem bízott meg a csapat irányításával, mely számomra nagy megtiszteltetés. Ez egyben nagy lehetőség is, hiszen a legmagasabb osztályban indulhatunk. A klubnál minden feltétel adott a sikeres munkához, illetve ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el. A keretben történt változás, voltak, akik átkerültek az akadémiához, voltak, akik eligazoltak, de a hat-hétfős kemény mag megmaradt, mely kiegészült DEAC játékosokkal, illetve érkeztek is hozzánk gyerekek. A legfontosabb feladunk most a kiválasztás, jelenleg egy negyven körüli létszámmal dolgozunk, melyet két hét alatt szeretnénk leszűkíteni húsz főre. Azoknak, akik nem kerülnek a keretbe, a DASE által tudunk új lehetőséget felkínálni. Az edzésszámban és időtartamban is lesz változás, többet fogunk dolgozni, illetve pálya, erőnléti és kapusedző is segíti a munkámat. Mindezek hozzájárulnak a minőségi képzéshez, szakmai téren nagy előrelépést jelent. Nagylétszámú játékok szerepelnek a programban, de a foglalkozásokon előkerül a labda. Igyekszünk kihasználni a Sportcampus adta lehetőségeket, mely hozzájárul a gyerekek fejlődéséhez. Fontos szempont, mivel több klubból érkeztek a játékosok, hogy kialakítsunk egy jó közösséget, összekovácsoljuk a társaságot. Mindezek mellett, a DEAC filozófiáját is szeretnénk átadni a srácoknak, akiknek elmondtuk, a klub egy komoly életpályamodelt biztosít számukra, a sportban és a tanulmányok terén is megtalálhatják számításaikat. Sok munka vár még ránk a bajnoki rajtig, de bízom benne, hogy sikerrel fel tudjuk venni a versenyt a nagyobb akadémiákkal” – fogalmazott Kovács Krisztián.