A legkisebb is számít

Kovács Krisztián és Gyurina János vezetésével hétfőn először edzett az U7-es korosztály, a szakemberek továbbra is szeretettel várják a labdarúgás iránt érdeklődő gyermekeket. 

Az egyik kiskereskedelmi üzletlánc címben feltüntetett szlogenje a DEAC filozófiájának is alappillére, hiszen egyesületünk célja, hogy óvodás kortól egészen az egyetemig kísérje a sportolni kívánó fiatalok. Az első lépést nyártól Kovács Krisztián vezetőedző kezei alatt tehetik meg a kicsik, a tapasztalt szakember szerint ebben a korban a labdás gyakorlatokra érdemes helyezni a hangsúlyt.

„A küldetésünk, hogy megszerettessük a gyermekekkel a labdarúgást, felkeltsük bennük a sportolás iránti igényt – hangsúlyozta a mester. – Gyurina János kollégámmal ketten foglalkozunk a legkisebb, U6-os és U7-es korosztállyal, s nagyon örültünk neki, hogy már az első edzésen tizenöt gyermek jelent meg. Az új játékosok lelkesen vetették bele magukat a közös munkába, ami természetesen játékos módon zajlik, hiszen az a legfontosabb, hogy a kicsik mosolyogva távozzanak a foglalkozásokról. Természetesen vannak ügyesebb gyermekek, de korántsem biztos, hogy ők viszik majd a legtöbbre a pályán, hiszen mindenki más korban érik. Ebben az életszakaszban még nem a tehetségek kiemelése a célunk, nálunk mindenki lehetőséget kap a fejlődésre, szeretnénk vágyakozást kialakítani a fiúkban a labda, a játék és az egészséges életmód irányába. Életkori sajátosság, hogy mindenki szeretne a labda közelében lenni és gólokat lőni, így élvezetes, labdás edzéseket vezénylünk a kicsiknek. A szülők szerepe ebben a korban nagyon fontos, az otthoni támogató közeg, valamint a támogatásuk elengedhetetlen.

Az edzőpáros továbbra is szeretettel várja az érdeklődőket, az edzéseket hétfőn és szerdán 16.30 órai kezdettel tartják az Agrártudományi Centrum kis műfüves pályáján.