Balla Imre: Nyílt sisakos derbinek nézünk elébe

A regionális bajnokságban szereplő U17-es és U19-es csapatunk egyaránt a Loki Focisuli ellen lép pályára szombaton, előbbiek vezetőedzője szerint százszázalékos teljesítményre lesz szükség a sikerhez.

U17

Amennyiben legyőzi a Loki Focisuli gárdáját, nagy lépést tesz a második hely felé Balla Imre együttese. Városi riválisunk a negyedik helyről várhatja a pallagi összecsapást, így magas színvonalú, izgalmas derbire van kilátás.

„Minden tekintetben rangadó vár ránk, a Loki Focisuli ellen végig maximális fordulatszámmal kell pörögnünk – hangsúlyozta U17-es csapatunk vezetőedzője. – Nem kérdés, hogy javulnunk kell az elmúlt mérkőzéseken mutatott teljesítményünkhöz képest, jó játékot szeretnénk produkálni, ami eredményességgel párosul. Amennyiben ezt a mérkőzést behúzzuk, közel kerülünk az ezüstéremhez, így senkit sem kell külön motiválni. A heti munkát elvégeztük, az erősítés mellett a különböző játékhelyzetek gyakorlására is nagy hangsúlyt fektettünk, a terhet pedig igyekeztünk levenni a játékosok válláról, Urbin Péter kollégámmal felszabadult edzéseket vezényeltünk. Sokszor a nagy tét agyonnyomja a fiatalokat, így a legfontosabb, hogy élvezzék a derbit, s a meccs eleji drukkot hamar levetkőzzék. Átlagban egy évvel fiatalabbak vagyunk, mint szombati vendéglátóink, így a lokisták fizikálisan erősebbek, de az akaratunkkal ezt a különbséget el lehet tüntetni. Ősszel már sikerült, hazai környezetben háromgólos győzelmet arattunk, s elsősorban mentális tényezők döntöttek a javunkra. Akkor bebizonyosodott, hogy képesek vagyunk legyőzni a városi riválist, s az oldalvonal mellől ezúttal is igyekszünk magabiztosságot sugározni, mert egy végletekig kiélezett mérkőzés várható. Gyors focit játszik a Loki Focisuli, amely hozzánk hasonlóan bátran vállal kockázatot, így nyílt sisakos derbinek nézünk elébe, melynek végén remélhetőleg három ponttal leszünk gazdagabbak.”

Loki Focisuli–DEAC

05.08. 09:00, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

U19

Az idősebb korosztály esetében jóval egyértelműbbek az erőviszonyok, hiszen a lokisták mindössze háromszor örülhettek győzelemnek a szezon során, így a 13. helyről várhatják az ezüstérmes pozíciót elfoglaló DEAC elleni városi derbit. Egy ilyen mérkőzésen azonban nem számít a csapatok között lévő közel 50 pontos különbség, ami ősszel is megmutatkozott, akkor a vártnál szorosabb összecsapáson végül háromgólos győzelmet arattunk. Dobos Attila tanítványai toronymagas esélyesként látogatnak Pallagra, ám biztosak lehetünk benne, hogy a Loki Focisuli sem feltett kézzel lép pályára, s keményen meg kell majd izzadnunk a pontokért.

Loki Focisuli–DEAC

05.08. 11:00, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont